• Printre motive se numără faptul că numele „quidditch” este marcă înregistrată de Warner Bros, producătorul filmelor Harry Potter.
  • J.K. Rowling s-a confruntat cu diverse critici pentru opiniile sale despre comunitatea transsexuală, pe care unii le-au numit transfobice.
  • US Quidditch și Major League Quidditch au anunțat, într-un comunicat de presă, că vor efectua o serie de sondaje în următoarele câteva luni pentru a decide un nou nume.

Quidditch-ul din viața reală, inspirat de jocul magic din Harry Potter, își schimbă numele, invocând ca motiv „afirmațiile anti-trans din ultimii ani” ale autoarei J.K. Rowling, notează NBC.

Sportul real, care a fost inspirat din universul Harry Potter, vrea să se distanțeze de autoare și să își extindă „potențialul de creștere”.

US Quidditch și Major League Quidditch au anunțat, într-un comunicat de presă, că vor efectua o serie de sondaje în următoarele câteva luni pentru a decide un nou nume pentru acest sport, care seamănă cu fotbalul și hocheiul pe iarbă, dar este un sport de contact cu mături.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

„În ultimul an sau cam așa ceva, ambele ligi au adunat în liniște cercetări pentru a pregăti această mutare și au purtat discuții ample una cu cealaltă și cu avocații specializați în mărci comerciale, cu privire la modul în care putem lucra împreună pentru ca schimbarea numelui să fie cât mai ușoară”, a declarat Amanda Dallas, comisarul Major League Quidditch, în comunicat.

De ce se dorește schimbarea numelui jocului?

Ligile spun că există câteva motive pentru schimbarea numelui. Printre acestea se numără faptul că numele „quidditch” este marcă înregistrată de Warner Bros. Prin urmare, extinderea sportului a fost limitată în ceea ce privește oportunitățile de sponsorizare și de difuzare.

Schimbarea numelui face parte, de asemenea, dintr-un efort al ligilor de a se „distanța de operele lui J.K. Rowling”, potrivit declarației, „care a fost tot mai mult sub observație pentru afirmațiile sale anti-trans din ultimii ani”.

J.K. Rowling s-a confruntat cu diverse critici din cauza opiniilor sale în legătură cu comunitatea transsexuală, pe care unii le-au numit transfobice. Ea și-a rezervat prima pagină a ziarelor pentru opiniile sale în 2019, când a susținut-o public pe Maya Forstater, o specialistă britanică în domeniul fiscal care a fost concediată din cauza unor tweet-uri considerate anti-trans.

Ea a dezvăluit, de asemenea, că este o supraviețuitoare a abuzului și violenței domestice și că, în urma acestei traume, este „profund îngrijorată de consecințele activismului trans actual”.

„Așa că vreau ca femeile trans să fie în siguranță. În același timp, nu vreau să fac ca fetele și femeile care s-au născut așa să fie mai puțin sigure. Atunci când deschizi ușile băilor și vestiarelor oricărui bărbat care crede sau simte că este femeie – și, așa cum am spus, certificatele de confirmare a sexului pot fi acordate acum fără a fi nevoie de operație sau hormoni – atunci deschizi ușa oricărui bărbat care dorește să intre. Acesta este simplul adevăr”, a scris ea, folosind un subiect de discuție despre care susținătorii spun că este comun în rândul grupurilor anti-trans sau a „criticilor de gen„.