• Sebastian Colțescu a fost centrul atacurilor seara trecută, după ce l-a descris pe antrenorul secund de la Başakşehir drept „ăla negru”
  • Jucătorii din Istanbul au ieșit de pe teren și au refuzat să continue meciul; aceștia au primit mesaje de susținere
  • Gică Popescu: „Cred că exprimarea lui Colțescu a fost una nefericită”

În urma evenimentelor de seara trecută, în care arbitrul Sebastian Colțescu l-a descris pe antrenorul secund de la Başakşehir drept „ăla negru”, reacțiile au venit în lanț. Fostul fotbalist Gică Popescu a vorbit la Aleph News despre episodul lui Colțescu cu Demba Ba.

Gică Popescu, fost fotbalist la Galatasaray, în Turcia: „Cred că exprimarea lui Colțescu a fost una nefericită. Ar fi trebuit să fie mult mai atent, pentru că se juca fără spectatori, se auzea foarte bine ce se vorbește, însă eu nu văd lucrurile într-o gravitate atât de mare pe cât se vorbește.”

„Eu cred că cuvântul „negru” nu este o declarație de rasism. Dacă ar fi spus „cioară” sau „țigan” atunci ar fi putut fi acuzat de rasism. (..) Mi se pare că se lovește prea mult în el.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Gică Popescu a fost întrebat dacă a fost victima rasismului, având în vedere că a jucat în Anglia, Spania și chiar și în Turcia

Gică Popescu, fost fotbalist la Galatasaray, în Turcia: „Nu m-a făcut nimeni „țigan” sau „cioară”, cu toate că de-a lungul timpului, noi am avut parte și cu echipa națională la Paris de astfel de momente. Irina Begu a avut parte de un astfel de moment neplăcut cu o sportivă frnaceză și scandalul nu a fost la nivelul celui de acum.”

Fostul fotbalist este de părere că imaginea României nu va fi afectată de acest eveniment, întrucât este o chestiune punctuală care nu ar trebui să se răsfrângă asupra țării.