• Welch a devenit arbitru în 2010, când a combinat această meserie cu o slujbă în NHS, înainte de a deveni oficial cu normă întreagă în 2019.
  • În ianuarie, Welch a devenit prima femeie care a arbitrat o partidă masculină în Championship.
  • Welch a fost prima femeie care a preluat conducerea unui meci din turul al treilea al Cupei FA în 2022.

Rebecca Welch a intrat în istorie sâmbătă, când a devenit prima femeie care a arbitrat o partidă din Premier League. Sportiva în vârstă de 40 de ani a condus la Craven Cottage, la Craven Cottage, victoria lui Burnley cu 2-0 în fața lui Fulham, scrie BBC.

Welch a devenit arbitru în 2010, când a combinat această meserie cu o slujbă în NHS, înainte de a deveni oficial cu normă întreagă în 2019. În ianuarie, Welch a devenit prima femeie care a arbitrat o partidă masculină în Championship.

Ea a revenit la Craven Cottage la o lună după ce a fost al patrulea oficial în timpul înfrângerii lui Fulham cu 1-0 în Premier League în fața lui Manchester United.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
„SATUL SATELOR” DIN ITALIA: PECCIOLI
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI

Managerul lui Burnley, Vincent Kompany, care a vorbit cu Welch în timpul programului, a spus: Nu am avut timp să vorbesc cu Welch: Am vrut să o felicit pentru că este un moment important. După meci, este corect să spunem că este un moment de referință și poate că vor mai fi și altele, iar cel mai bun lucru va fi întotdeauna atunci când cineva este judecat pe merit. Dar trebuie să ai o premieră și asta este, așa că felicitări [ei] și sunt fericit să fac parte din acest moment”.

Welch a fost prima femeie care a preluat conducerea unui meci din turul al treilea al Cupei FA în 2022, după ce a fost adăugată pe lista națională a EFL pentru fotbalul masculin, care supraveghează atât meciurile din Liga 1, cât și cele din Liga 2. Arbitrul, din Washington, din Tyne și Wear, a fost un lider al oficialilor englezi în Superliga feminină.

Citește și