• UEFA a confirmat oficial schimbarea formatului pentru cea mai importantă competiție inter-cluburi.
  • Numărul echipelor participante crește de la 32 la 36, iar toate se vor afla într-o singură grupă.
  • Fiecare participantă va avea 8 partide, iar la final se face un clasament între toate.
  • Primele 8 echipe din clasament merg în optimile competiției, următoarele 16 în play-off.
  • Finala va avea loc pe 31 mai 2025 la Munchen pe Allianz Arena.

Revoluția celei mai importante competiții de fotbal începe din sezonul viitor. UEFA a confirmat oficial formatul pe care îl va avea Champions League, pot-ul cel mare urmând să ajungă la 2,5 miliarde de euro! Cum va arăta competiția din sezonul viitor îți spune Flavius Niculescu, editor Aleph News.

Banii – aceasta este principala motivație a schimbării de format. UEFA promite cluburilor participante 2,5 miliarde de euro și se estimează că toată competiția va genera 4,5 miliarde de euro. Cluburile vor avea și ele de câștigat pe parte financiară. Pentru că în noul format vor fi mai multe meciuri, se ce va pune și mai multă presiune pe jucători.

Numărul echipelor participante crește de la 32 de cluburi la 36. Nu vor mai exista mai multe grupe, ci una singură, cu toate cluburile. Fiecare echipă va avea 8 meciuri, față de 6 câte sunt în prezent, 4 pe teren propriu, 4 în deplasare. Primele 8 cluburi din clasament la finalul celor 8 runde vor merge în faza optimilor. Următoarele 16 din clasament merg într-un play-off pentru stabilirea celorlalte 8 echipe calificate în optimi.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

Apoi, competiția va fi la fel ca în prezent, cu duble eliminatorii, iar marea finală va avea loc la Munchen pe 31 mai 2025.

Citește și