• Pentru prezenţa în sferturile de finală, Cîrstea va primi 184.465 dolari şi 215 puncte WTA.
  • Sorana Cîrstea a repetat performanţa şi la al doilea turneu Master din Statele Unite.
  • Primul set dintre cele două jucătoare a fost unul foarte echilibrat.

Sorana Cîrstea a reuşit un nou rezultat remarcabil în acest sezon, izbutind luni seara să se califice pentru prima dată în carieră în sferturile de finală ale turneului Masters 1000 Miami Open. Românca a eliminat-o în optimi pe sportiva cehă Marketa Vondrousova (103 WTA).

După ce în urmă cu o săptămână ajungea în sferturile de finală la Indian Wells, Sorana Cîrstea repetă performanţa şi la al doilea turneu Master din Statele Unite, calificându-se în turul 4 cu o victorie în două seturi în faţa Marketei Vondrousova, scor 7-6 (3), 6-4, după o oră şi 37 de minute.

Sportiva cehă pleca favorită la casele de pariuri, chiar dacă era clasată pe locul 103, faţă de locul 74 pe care se află Cîrstea. Primul set a fost unul foarte echilibrat, până la 5-5 niciuna din cele două jucătoare nereuşind să îşi procure vreo şansă de break, mai mult, nu s-a înregistrat nicio egelitate de 40-40.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

La 5-5 Vondrousova a izbutit să returneze mai bine şi să valorifice o a treia minge de break, urmând să servească pentru câştigarea setului. Sorana Cîrstea a întors însă, egalând cu un rebreak la 15, care a dus setul în tiebreak.

Vondrousova a început mai bine şi a avut 0-2, cu minibreak. Cîrstea a revenit încă o dată, adjudecându-şi setul cu 7-3 în tiebreak. Tiparul primului set a continuat şi în actul secund, până la 3-3, cu excepţia a două mingi de break salvate de româncă în game-ul al doilea.

Prima care a reuşit să spargă monotonia a fost tot Cîrstea, cu un break ce s-a dovedit în cele din urmă decisiv, deoarece ea şi-a câştigat apoi serviciul de fiecare dată, izvutind să obţină calificarea cu un joc dominant, caracterizat de multă siguranţă şi încredere.

Pentru prezenţa în sferturile de finală, Cîrstea va primi 184.465 dolari şi 215 puncte WTA, cu care va urca până pe locul 51, un avans de 23 de locuri. În sferturile de finală, Sorana Cîrstea o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre o altă sportivă cehă, Barbora Krejcikova, şi favorita numărul 2 şi finalista de la Indian Wells, bielorusa Aryna Sabalenka.

Citește și: