Ronaldo l-a detronat pe Messi. Portughezul devine cel mai bine plătit sportiv în 2023, conform Guinness

Cristiano Ronaldo intră în Cartea Recordurilor. Fotbalistul este cel mai bine plătit sportiv din 2023. Cu o sumă impresionantă de aproximativ 121 de milioane de euro, portughezul l-a detronat pe rivalul său, Lionel Messi, conform Guinness. Banii au fost câștigați în perioada aprilie-mai a anului trecut.

La 38 de ani, sportivul continuă să bată recorduri, chiar dacă ,,apusul” carierei sale se apropie. Cristiano Ronaldo a făcut o mutare revoluționară în Arabia Saudită la începutul acestui an.

Ronaldo a câștigat 46 de milioane de dolari pe teren și 90 de milioane de dolari în afara acestuia. Câștigurile din afară includ contracte, taxe de imagine, dar și sponsorizări.

El l-a detronat pe rivalul său, Lionel Messi. Câștigătorul Cupei Mondiale din 2022 a fost cel mai bine plătit sportiv din lume în anul precedent, cu venituri estimate la 130 de milioane de dolari, potrivit Guinness World Records.

Kylian Mbappe s-a clasat pe locul al treilea, cu 120 de milioane de dolari. Superstarul din NBA LeBron James a fost al patrulea, cu venituri estimate la 119 milioane de dolari.

În plus, vedetele Serena Williams și Roger Federer au fost jucătorii de tenis cu cele mai mari venituri. Federer a câștigat în total 95,1 milioane de dolari, în timp ce Williams a câștigat 45,3 milioane de dolari.

Citește și:

Exit mobile version