• Ruckingul este un termen de fitness împrumutat de la armata americană.
  • Cu ruckingul îți poți maximiza efortul fizic, prin mers pe jos, dar cu greutăți în spate.
  • Rucking-ul este un exercițiu ușor, cu impact redus, pentru tot corpul, care stimulează sănătatea cardiovasculară și musculară.

Dacă te lupți cu kilogramele în plus și vrei să-ți îmbunătățești starea de spirit, dar și condiția fizică, există un nou trend în materie de fitness care se numește rucking. Acesta a fost împrumutat de la armata americană. Termenul „rucking” provine de la ruck marching, o abilitate folosită de militarii din întreaga lume.

Unul dintre testele pe care armata americană le dă recruților care vor să obțină insigna de expert în infanterie este un ruck, sau marș pe jos, de 12 mile, pe care trebuie să îl parcurgă în trei ore în timp ce transportă cel puțin 35 de kilograme de echipament. Poți începe cu o încărcătură mai ușoară și să adăugi treptat greutate pe măsură ce vă dezvoltați puterea.

Dacă îți place să mergi pe jos, aceasta este forma cea mai bună de a-ți maximiza efortul fizic. Este un exercițiu ușor, cu impact redus pentru tot corpul care stimulează sănătatea cardiovasculară și musculară.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Un studiu arată că în 10 săptămâni de mers pe jos cu greutăți și antrenament de rezistență au îmbunătățit performanța fizică la bărbați, reducând în același timp semnificativ rata de efort perceput. Antrenamentul cu greutate pentru mers a îmbunătățit puterea musculară a membrelor inferioare și capacitatea funcțională la femeile în vârstă, a constatat un alt studiu.

Doar 4.000 de pași pe zi pot reduce riscul de deces, dar mai mulți sunt mai buni. O persoană arde cu 30% până la 45% mai multe calorii cu mersul cu greutăți decât atunci când se plimbă fără rucsac. Un alt bonus: întrucât rucking-ul se practică de obicei în aer liber, este bun și pentru sănătatea ta mintală. Experții în fitness recomandă rucking doar de câteva ori pe săptămână, nu zilnic.

Citește și: