• Uefa a declarat că este la curent cu amenințările, dar a precizat că meciurile de la Madrid, Paris și Londra se vor desfășura conform planului.
  • Miniștrii din Franța și Spania au confirmat măsuri de securitate sporite.
  • Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a declarat că măsurile de securitate vor fi considerabil întărite” atunci când PSG va juca miercuri cu Barcelona.

Securitatea va fi sporită la meciurile din Liga Campionilor din această săptămână, după ce un organ de presă care susține gruparea Stat Islamic a publicat amenințări la adresa locațiilor, anunță BBC.

Un canal media pro-IS a publicat mai multe afișe care îndeamnă la atacuri pe stadioanele care găzduiesc meciurile din sferturile de finală marți și miercuri.

Uefa a declarat că este la curent cu amenințările, dar a precizat că meciurile de la Madrid, Paris și Londra se vor desfășura conform planului. Miniștrii din Franța și Spania au confirmat măsuri de securitate sporite.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a declarat că măsurile de securitate vor fi considerabil întărite” atunci când PSG va juca miercuri cu Barcelona la Paris. Darmanin a continuat: Vă reamintesc că, în urmă cu doar 10 zile, SI a distribuit o imagine a stadionului din Munchen și a spus că ar trebui să se acționeze împotriva locațiilor sportive care găzduiesc meciuri de fotbal – deși toate sporturile pot fi vizate. Având în vedere cât de importantă este Liga Campionilor pentru fotbal, discutăm, desigur, cu partenerii noștri.”

Două sferturi de finală urmează să aibă loc la Madrid

Două sferturi de finală urmează să aibă loc la Madrid în această săptămână. Real Madrid primește marți pe Manchester City, în timp ce Atletico Madrid o va întâlni miercuri pe Borussia Dortmund.

Pilar Alegría, ministrul spaniol al sportului, a transmis un mesaj de calm” înaintea meciurilor de la Madrid și a declarat că peste 2.000 de polițiști și agenți ai gărzii civile” sunt desfășurați.

Un purtător de cuvânt al forului de conducere al fotbalului european a declarat: Uefa este la curent cu presupusele amenințări teroriste la adresa meciurilor din Liga Campionilor Uefa din această săptămână și este în strânsă legătură cu autoritățile de la locațiile respective.

Toate meciurile sunt planificate să se desfășoare așa cum au fost programate, cu aranjamente de securitate adecvate”.

Citește și