• Simona Halep mai are de așteptat câteva luni până va afla verdictul la apelul depus la TAS împotriva deciziei Sport Resolutions.
  • Singura modalitate prin care să obțină eliminarea suspendării este ca Simona să demonstreze că altcineva i-a administrat Roxadustatul fără știința ei.
  • Dacă strategia de apărare a Simonei nu va da roade, atunci suspendarea de 4 ani, susținută și de TAS, ar deveni cea mai mare din toate timpurile în tenisul mondial.

Simona Halep mai are de așteptat câteva luni până va afla verdictul la apelul depus la TAS împotriva deciziei Sport Resolutions de a o suspenda 4 ani pentru dopaj. Dosarul ei va intra la audieri cel mai devreme la sfârșitul lunii ianuarie 2024.

Singura modalitate prin care să obțină eliminarea suspendării este ca Simona să demonstreze că altcineva i-a administrat Roxadustatul fără știința ei, susține celebrul jurnalist Ben Rothenberg, într-un interviu în exclusivitate acordat jurnalistului sportiv Cristian Munteanu, pentru ppublicația online iAm Sport. Rothenberg susține că șansa Simonei este ca Mouratoglu să spună că i-a dat Roxadustat în alimentație fără acordul sau cunoștința ei. Acest lucru este însă destul de dificil de probat, dacă luăm în calcul prima strategie a Simonei, cea de la Sports Resolutions, în care a adus in discuție medicamentul Keta MCT, care ar fi fost contaminat cu Roxadustat. Mai mult, relațiile dintre Simona și Mouratoglu s-au răcit considerabil de la suspendarea ei, ceea ce, în accepțiunea lui Rothenberg, arată că aceasta se simte trădată de cel considerat cel mai bun antrenor de tenis din lume.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

Cazul Simonei ar putea face istorie în tenis, în sensul negativ al expresiei. Dacă strategia de apărare a Simonei nu va da roade, atunci suspendarea de 4 ani, susținută și de TAS, ar deveni cea mai mare din toate timpurile în tenisul mondial și i-ar afecta iremediabil imaginea Simonei, cea mai bună jucătoare română de tenis din istorie, câștigătoare a două titluri de grand slam și cu o avere estimată la 30 de milioane de dolari.

Citește și