• În data de 19 mai 2023, ITIA a anunțat că în pașaportul biologic al Simonei Halep ar exista „iregularități”.
  • Cazul tenismenei va fi judecat de o organizație independentă, Sports Resolutions.
  • Halep este în continuare suspendată și nu a mai intrat pe teren din august 2022.

Simona Halep va fi audiată în fața unui Tribunal, pe data de 28 mai. Prin amânarea procesului, ITIA a stârnit o reacție acidă din partea tenismenei.  „Încă o dată, în această seară, sunt devastată. (ITIA) mi-a amânat pentru a treia oară audierea, din nou pentru încă o lună. 

„Aștept să fiu judecată din luna octombrie a anului trecut. În decembrie am reușit, în sfârșit, datorită experților, să demonstrez că lotul de suplimente pe care îl foloseam era contaminat, de aici și rezultatul pozitiv al testului”, a scris Halep pe rețelele socale. 

Sportiva spune că a solicitat grăbirea procesului, așa cum de altfel trebuie procedat, conform regulilor. „Am cerut, așa cum prevede regulamentul anti-doping, o audiere rapidă: este dreptul meu, este scris în regulament! Din păcate ITF (ITIA) mi-a amânat audirerea de trei ori, mi-a interzis dreptul de a fi judecată de un Tribunal Independent. Nu mi-a permis să particip la niciun turneu în ultimele 8 luni”. 

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cel mai probabil, Halep nu va putea fi prezentă în cadrul marilor competiții de anul acesta. „Acum știu cu siguranță că voi rata Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Nu mai menționez că am pierdut toate punctele, clasamentul. Nu doar că îmi omoară reputația, dar nici nu vreau să discut despre urmările asupra sănătății mele mentale”. 

„Nerespectarea regulilor de către ITIA cu privire la audierea pe care o solicit este total lipsită de respect. Nu mai am cuvinte… Justiția amânată este justiție interzisă”, a scris Simona Halep pe rețelele de sociale. 

Reacția ITIA 

„Am propus ca ambele acuzații să fie judecate la aceeași înfățișare, pentru a evita mai multe audieri. Pentru a se întâmpla asta, vrem ca toate părțile implicate, inclusiv Tribunalul, să aibă suficient timp pentru a procesa numărul mare de probe din acest caz. În final, decizia aparține Tribunalului. Simona Halep va avea și ea șansa de a-și prezenta argumentele în fața Tribunalului”.

Premierul României, Nicolae Ciucă, reacție în cazul Simonei Halep

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre cazul Simonei Halep, chiar înaintea ședinței de Guvern. Liderul PNL consideră că tenismena este nevinovată. „Chestiunea aceea este încă nevalidată, toată lumea o judecă și o analizează. Nu este corect față de ea”.

Citește și: