• Calisthenics, sport popular în străinătate, prinde și în România
  • Există peste 50 de tineri care practică acest sport în București
  • Sunt doar 3 locuri amenajate în parcuri, iar starea lor lasă de dorit

Un sport popular peste hotare devine cunoscut și în România. Se numește calisthenics. E un antrenament de forță, care presupune folosirea greutății corpului și echipament minim. Se practică în aer liber și e des întâlnit pe plajele din Miami sau Brazilia.

„Ca și orice alt sport, e disciplină în primul rând. Trebuie să fii tot timpul cu mintea limpede. Nu ai voie să fii stresat, trebuie să te relaxezi”, a spus Mihnea Ilie, student.

Dacă vrei să faci flotări corecte, trebuie să ai forță în brațe. Este recomandat să începi cu un exercițiu mai ușor: flotari în genunchi.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Dacă ești perseverent, în aproximativ un 1 an vei putea face și tu flotări cu 60 de kilograme în spate. Cosmin se antrenează deja de 2 ani, de 6-7 ori pe săptămână.

„Iau maxi-taxi de la mine din comuna. Sunt aprope 20 de kilometri de București și fac aproape 1 oră. Aș vrea ca primăria să facă mai multe parcuri. Când am fost anul trecut cu COVID-ul, mulți au început să facă calisthenics pentru că s-au închis sălile”, a spus Cosmin Fluerică.

„În București, centre serioase de antrenament, sunt 3. Este unul în Tineretului, apoi în Tei. Mai este undeva la Lunca Florilor”, a spus Alexandru Pahonțu, chinetoterapeut.