• Calisthenics, sport popular în străinătate, prinde și în România
  • Există peste 50 de tineri care practică acest sport în București
  • Sunt doar 3 locuri amenajate în parcuri, iar starea lor lasă de dorit

Un sport popular peste hotare devine cunoscut și în România. Se numește calisthenics. E un antrenament de forță, care presupune folosirea greutății corpului și echipament minim. Se practică în aer liber și e des întâlnit pe plajele din Miami sau Brazilia.

„Ca și orice alt sport, e disciplină în primul rând. Trebuie să fii tot timpul cu mintea limpede. Nu ai voie să fii stresat, trebuie să te relaxezi”, a spus Mihnea Ilie, student.

Dacă vrei să faci flotări corecte, trebuie să ai forță în brațe. Este recomandat să începi cu un exercițiu mai ușor: flotari în genunchi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Dacă ești perseverent, în aproximativ un 1 an vei putea face și tu flotări cu 60 de kilograme în spate. Cosmin se antrenează deja de 2 ani, de 6-7 ori pe săptămână.

„Iau maxi-taxi de la mine din comuna. Sunt aprope 20 de kilometri de București și fac aproape 1 oră. Aș vrea ca primăria să facă mai multe parcuri. Când am fost anul trecut cu COVID-ul, mulți au început să facă calisthenics pentru că s-au închis sălile”, a spus Cosmin Fluerică.

„În București, centre serioase de antrenament, sunt 3. Este unul în Tineretului, apoi în Tei. Mai este undeva la Lunca Florilor”, a spus Alexandru Pahonțu, chinetoterapeut.