• 30 de minute de mișcare pe zi ajută foarte mult la reducerea valorii colesterolului
  • Sunt recomandate activități care mențin pulsul și respirația la același nivel
  • Joggingul este un exercițiu foarte bun pentru scăderea colesterolului
  • Mersul pe bicicletă reduce riscul de boli cardiovasculare
  • Înotul este o altă activitate benefică pentru scăderea nivelului de colesterol

Schimbarea alimentației nu este întotdeauna suficientă pentru a-ți echilibra nivelul de colesterol în organism. Sportul este, de asemenea, o metodă excelentă, spune un studiu realizat de Asociația Americană pentru Sănătatea Inimii.

Practicarea cu regularitate a unui sport de anduranță ajută la creșterea colesterolului „bun” în organism. Minimum 30 de minute de mișcare pe zi, cam de 3 ori pe săptămână, ajută foarte mult la reducerea valorii colesterolului rău.

Este încurajată practicarea unui sport care să permită menținerea pulsului și respirației la același nivel și evitarea sporturilor care impun un nivel ridicat de efort sau de mișcări neregulate.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Joggingul este un exercițiu eficient pentru scăderea colesterolului, dar și pentru a-ți ține greutatea sub control. Nu alergare ca la curse, ci una ușoară, pe o distanță de câțiva kilometri. Mersul pe bicicletă, de asemenea, este o idee de mișcare care ne ajută la reducerea nivelului colesterolului și, totodată, reduce și riscul de boli cardiovasculare.

O altă recomandare este înotul. Pe lângă faptul că ajută mult la slăbit, reglează și nivelul colesterolului mai bine decât o face mersul pe jos. Exercițiile simple de yoga au un efect benefic asupra organismului. Sunt studii care ne arată că un program de 3 luni de yoga ajută în acest sens și să nu uităm de efectele extraordinare pe care sportul le are și asupra psihicului, nu doar a sănătății fizice.