• Sven-Goran Eriksson va ajuta la conducerea unei echipe de foste vedete Reds într-un meci caritabil.
  • Acesta a fost diagnosticat cu cancer în fază terminală.
  • Eriksson: „Nu vreau să mă gândesc la asta. Vreau să călătoresc, să mă uit la mult fotbal în continuare”.

Fostul selecționer al Angliei va ajuta la conducerea unei echipe de foste vedete Reds într-un meci caritabil împotriva lui Ajax Legends luna viitoare, scrie Sky News.

Sven-Goran Eriksson, care a dezvăluit luna trecută că suferă de cancer în fază terminală, va face parte din echipa de conducere a lui Liverpool pentru un viitor meci caritabil. Fostul selecționer al Angliei a declarat luna trecută că „și-a dorit întotdeauna să fie managerul lui Liverpool”.

În urma unei campanii din partea fanilor clubului, Liverpool a declarat: „Suntem încântați să confirmăm că Sven-Goran Eriksson va face parte din echipa de conducere a LFC Legends pentru meciul împotriva Ajax Legends de pe Anfield, pe 23 martie. Fostul șef al Angliei se va alătura unui dugout al marilor LFC, inclusiv Ian Rush, John Barnes și John Aldridge, pentru meciul anual de caritate al Fundației LFC.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Toți cei care au legătură cu clubul și cu LFC Foundation așteaptă cu nerăbdare să-l întâmpine cu căldură pe Sven, fan LFC, și pe familia sa pe Anfield – și să-l vadă în banca de rezerve în ziua respectivă – pentru o ocazie fantastică de strângere de fonduri.”

În ceea ce privește modul în care vrea să-și petreacă timpul care i-a mai rămas, Eriksson a spus: „Nu vreau să mă gândesc la asta: Călătorind, uitându-mă la mult fotbal în continuare. Sper, poate, să merg în Anglia și să văd meciul Anglia – Brazilia din martie. Un meci grozav, o încălzire pentru Cupa Mondială, pentru că ar putea fi și finala [Cupei Mondiale 2026]”.

El a declarat că privește cu un oarecare regret la perioada de cinci ani petrecută în Anglia, între 2001 și 2006, considerând că echipa ar fi putut face mai mult decât trei sferturi de finală consecutive în 2002, 2004 și 2006.

El a avut în echipa Angliei așa-numita „generație de aur” de fotbaliști, printre care David Beckham, Steven Gerrard, Wayne Rooney și Frank Lampard, dar au fost eliminați la penalty-uri în ultimele două dintre acele turnee.

După ce și-a început cariera de manager în Suedia, în 1977, cariera sa l-a purtat în Portugalia și Italia, înainte de a părăsi Lazio Roma pentru Anglia în 2001. După ce a părăsit postul de antrenor al Angliei în 2006, a antrenat la o serie de echipe de club și la echipe internaționale, printre care Manchester City, Leicester City, Mexic și Filipine.

Citește și