• Un corp fit construit cu multă muncă și mult efort își poate pierde din toniefere dacă facem pauză de la sport.
  • Experții afirmă că avem nevoie de șase serii de antrenamente de tip interval pentru a obține un corp fit.
  • Tonifierea și corpul fit se obține prin depășirea efortului fizic obișnuit.

Un corp fit se construiește și se menține prin sport. Însă, te-ai întrebat vreodată cât timp te poți menține în formă după ce te-ai oprit din făcut sport?

Se pare că o mică pauză după un efort considerabil de activitate fizică ne face corpul să devină unfit. Și asta se întâmplă într-un timp mult mai mic decât am avut nevoie pentru a deveni fit, relatează BBC.

Ca să înțelegem mai bine care este procesul prin care pierdem toată munca depusă pentru a ne intra în formă trebuie să înțelegem ce înseamnă și cum ajungem să avem un corp tonifiat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Experții oferă o explicație simplă: tonifierea și corpul fit se construiesc prin depășirea efortului fizic obișnuit.

Asta înseamnă că ajungi fit doar dacă faci un efort mai mare decât este corpul tău obișnuit să facă. Un efort mai mare ne ajută să ne adaptăm, devenim toleranți la stresul produs de efortul fizic, apoi putem facem și mai mult sport, deci ne menținem în formă și devenim mai fit.

De cât timp ai nevoie pentru a deveni fit

Timpul depinde de mai mulți factori: nivelul de activitate fizică pe care îl are o persoană, vârsta respectivei persoane, cât de mult muncește, dar și mediul în care face sport. De exemplu, căldura și poluarea pot afecta răspunsul corpului la exercițiile fizice.

Unele studii arată că doar șase serii de antrenamente de tip interval pot duce la creșterea absorbției maxime de oxigen și îmbunătățesc eficiența cu care organismul este capabil să se alimenteze în timpul efortului fizic, folosind zahărul stocat în celule.