• Organismul de conducere al fotbalului european a decis să mute locul de desfășurare a congresului din capitala Spaniei la Paris.
  • Rubiales a demisionat recent din funcția de președinte al RFEF (Federația spaniolă de fotbal).
  • Acțiunile lui Rubiales și modul în care a gestionat problema au atras o analiză și critici intense la nivel mondial.

UEFA a anunțat marți că a mutat congresul anual din 2024 de la Madrid la Paris, din cauza scandalului Luis Rubiales. Tragerea la sorți pentru Liga Națiunilor a fost, de asemenea, mutată.

Organismul de conducere al fotbalului european a decis să mute locul de desfășurare a congresului din capitala Spaniei la Paris, din cauza controversei Rubiales-Hermoso care a zguduit fotbalul spaniol.

Evenimentul, care ar urma să aibă loc pe 8 februarie 2024, este mutat în condițiile în care Federația spaniolă de fotbal nu are un președinte și are la conducere un secretar general interimar. Această decizie a fost confirmată în timpul unei reuniuni a Comitetului Executiv al UEFA în Cipru.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Rubiales a demisionat recent din funcția de președinte al RFEF (Federația spaniolă de fotbal) și fusese suspendat anterior de FIFA. Drept urmare, Armand Duka din Albania a fost numit în locul lui Rubiales în funcția de vicepreședinte al UEFA.

În plus, tragerea la sorți a fazei grupelor Ligii Națiunilor UEFA 2024/25, programată inițial la Madrid, este de asemenea mutată la Paris, în aceeași zi.

Acțiunile lui Rubiales și modul în care a gestionat problema au atras o analiză și critici intense la nivel mondial. Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a catalogat, de asemenea, acțiunile sale drept „nepotrivite”.

Citește și: