Un nou sport prinde amploare și în România. Sportul interzis persoanelor sub 35 de kilograme

Te-ai gândit vreodată să dai frâu liber adrenalinei și să faci un sport care să îți testeze limitele? Ai nevoie de curaj și mușchi puternici, ca să îți ții echilibrul. Dar și echipament special.

Trebuie să bifezi încă un criteriu. Să ai peste 35 de kilograme, că altfel te ia vântul pe sus. Simion are 24 de ani și face kitesurfing de doi ani. E IT-ist în București, dar, de când cu pandemia, lucrează de acasă, din orașul său natal, Constanța. Așa că are timp destul să facă sport.

Simion Ştefănescu– kiter: „Noi aşteptăm primăvara şi toamna în general, pentru că avem diferenţe mari de temperatură şi astea provoacă vântul. Iar ar trebui să vă spun şi despre pericolele acestui sport, eu doar ce am căzut şi încă mă recuperez, mă resimt. Deşi e apă, doare la fel de tare ca cimentul.”

Ai zice că doar băieții sunt îndeajuns de temerari. Te înșeli. Pasiunea i-a intrat în sânge Cristinei, care face windsurfing de două luni

Cristina Bârzan – Kiter: „M-am uitat pe prognoza meteo şi am văzut că astăzi o să bată vântul bine şi mi-am luat concediu să vin să fac kite.”

Kite-ul s-a dezvoltat în anii ’90, când windsurferii au căutat o metodă să zboare și să alunece pe apă în funcție de viteza vântului. Echipamentul costă destul de mult – 3500 de euro, dar poți să îl închiriezi pentru o oră de curs, cu 50 de euro.

Cu propriul tău echipament poți să te duci în locații exotice, când te plictisești de Mamaia.

Andrei Damian– Instructor Kitesurfing: „Sunt mai multe locaţii, de exemplu o locaţie de iarnă ar fi Africa de Sud, Cape Town, unde vântul este destul de puternic şi constant şi bate destul de des.”

Exit mobile version