• Momentul terifiant în care un scafandru este târât 410m la suprafață după ce a suferit un accident de decompresie.
  • Spaniolul Miguel Lozano a fost la doar doi metri de a doborî recordul mondial de scufundări libere când s-a produs dezastrul și a suferit o pierdere de cunoștință.
  • În înregistrarea video, se vede cum un scafandru încearcă să ridice trupul bărbatului, în timp ce îi acoperă gura pentru ca acesta să nu inhaleze apă.

Un scafandru în derivă liberă a fost salvat de la o moarte sigură după ce a suferit o pierdere de cunoștință la aproximativ 410 metri sub nivelul mării. Spaniolul Miguel Lozano încerca să doboare recordul mondial pentru cea mai mare adâncime de scufundare liberă când lucrurile au mers groaznic de prost.

Și-a pierdut cunoștința și a început să plutească tot mai mult în derivă în adâncul oceanului, undeva în jurul Caraibelor. Imaginile video de pe rețelele de socializare cu momentul înfricoșător arată cum cinci scafandri înoată spre el, lucrând la unison pentru a-l salva și a-l împinge înapoi la suprafață. În mod șocant, individul nu avea un rezervor de aer și încerca să realizeze recordul doar ținându-și respirația. Dar, în mod dezolant pentru el, a fost la doar doi metri de a deveni un nou deținător al recordului mondial.

În înregistrarea video, se vede cum un scafandru încearcă să ridice trupul bărbatului, în timp ce îi acoperă gura pentru ca acesta să nu inhaleze apă. Un al doilea bărbat este văzut ajutând să mențină corpul lui Lozan în poziție verticală, lucru necesar din cauza problemelor de presiune.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Cel de-al treilea membru ajuta la eliberarea bărbatului de pe un scafandru, în timp ce alți doi scafandri ajută la împingerea bărbatului la suprafață. Amintindu-și incidentul după aceea, Lozano a spus: „De obicei, încercăm să ascundem acest tip de accidente pentru a evita să dăm o imagine proastă și pentru a aduce scufundările libere mai aproape de publicul larg.”

Leșinurile apar rar, dar când se întâmplă, ca parte a sportului nostru și cu protocoalele corespunzătoare, așa cum puteți vedea în videoclip – așa cum s-ar întâmpla în alte sporturi, cum ar fi alpinismul – nu am avut consecințe. „Mulțumesc echipei școlii de scufundări libere din Roatan, care a avut o prestație impecabilă și mi-a permis mental să fac față acestei încercări de record mondial.”

Anterior, el a reușit să se scufunde până la o adâncime de 400 de metri în Honduras, în 2016, dar nu a reușit să coboare mai jos de această dată și nu a confirmat încă dacă va încerca din nou să doboare recordul.