• Marketa Vondrousova ia acasă un premiu în valoare de 2,35 milioane de lire sterline.
  • Ocupanta locului al doilea va primi 1,175 milioane de lire sterline.
  • Premiile puse la bătaie la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon sunt în valoare record de 32.154.000 de lire sterline.

Wimbledon se apropie de final și are o campioană în premieră în proba feminină de simplu. Marketa Vondrousova ia acasă un premiu în valoare de 2,35 milioane de lire sterline. Ocupanta locului al doilea va primi 1,175 milioane de lire sterline.

Premiile puse la bătaie la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon sunt în valoare record de 32.154.000 de lire sterline, o creștere de 10,9% față de ediția de anul trecut, scrie Mirror.

Cât câștigă cei care nu ajung în finală? Semifinaliștii primesc £1,175,000, cei care ajung în Sferturi de finală £340,000.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA
PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM

În finala masculină de duminică, Carlos Alcaraz se va confrunta cu Novak Djokovic, care a câștigat ultimele patru finale de simplu masculin de la Wimbledon. El încearcă să egaleze recordul lui Bjorn Borg de cinci titluri consecutive.

În proba de dublu feminin, care va avea loc tot duminică, Storm Hunter și Elise Mertens le vor înfrunta pe Hsieh Su-wei și Barbora Strycova. Sâmbătă, starul britanic Neal Skupski a făcut echipă cu olandezul Wesley Koolhof pentru victoria memorabilă în fața lui Marcel Granollers și Horacio Zeballos în finala de dublu masculin.

Citește și: