• Pe măsură ce zilele de vară devin din ce în ce mai greu de suportat din cauza caniculei, o băutură răcoritoare este binevenită mereu.
  • Dacă vrei mai răcoritor poți încerca un espresso tonic. Este și simplu de făcut.
  • Dacă vrei ceva mai dulce, ai nevoie de espresso, cuburi de gheață și lapte.

Pe măsură ce zilele de vară devin din ce în ce mai greu de suportat din cauza caniculei, o băutură răcoritoare este binevenită mereu. Dacă ești iubitor de cafea, nu înseamnă că trebuie să îți iei adio de la ceașca de cafea. O poți prepara cu gheață acasă sau o poți servi la cafeneaua ta preferată.

Cea mai populară este Iced Latte. Este simplă, revigorantă și ușor de personalizat. Pe lângă cafea și lapte care poate fi și vegetal, îți poți adăuga siropul tău preferat, vanilie, ciocolată, cocos, sau caramel. Să știi că laptele de ovăz sau de migdale oferă o aromă bogată, iar laptele de vacă dă o textură cremoasă băuturii.

Dacă vrei ceva și mai răcoritor poți încerca un espresso tonic. Este și simplu de făcut. Ai nevoie doar de gheață, apă tonică și o doză de espresso. Ar mai fi o băutură care și-a câștigat popularitate, Cold Brew. În cazul ei, cafeaua se lasă la infuzat în apă la frigider și apoi este strecurată. Rezultatul este o băutură fină și dulce.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

O băutură mai dulce

Poți încerca un frappe. Rețeta este foarte simplă. Ai nevoie de espresso, cuburi de gheață și lapte. Totul ajunge într-un blender. Apoi băutura se toarnă într-un pahar și poate fi decorată cu frișcă, și bomboane de ciocolată, și de ce nu și un sirop de ciocolată sau caramel. O altă variantă se numește Affogato și este mai degrabă un desert decât o băutură, dar este delicios.
Vine din Italia și are la bază o doză de espresso și o cupă de înghețată de vanilie. Opțional, poți adăuga o lingură de lichior, nuci mărunțite sau ciocolată rasă.

Citește și: