• Novak Djokovic deschide jocul pe terenul central în această după-amiază.
  • Iga Swiatek și Venus Williams, care a revenit la Wimbledon la vârsta de 43 de ani, vor juca în ziua de deschidere.
  • Andy Murray, care își începe turneul marți împotriva lui Ryan Peniston, a avertizat că există o șansă bună” ca turneul să fie perturbat de activiștii Just Stop Oil.

Wimbledon a început, cu primul tur care are loc la All England Club, după vestea șocantă că Nick Kyrgios este eliminat din turneu din cauza unei accidentări. Kyrgios, vicecampion anul trecut la simplu masculin, și-a anunțat retragerea de la Turneul Campioanelor în ajunul zilei de deschidere din cauza unei probleme la încheietura mâinii, australianul urmând să fie înlocuit pe tablou de un lucky loser, anunță The Independent.

Novak Djokovic va deschide jocul pe terenul central în această după-amiază, campionul en-titre la masculin vizând un al cincilea titlu consecutiv la SW19 și al optulea la general, ceea ce l-ar aduce pe sârb la egalitate cu recordul masculin al lui Roger Federer. Iga Swiatek și Venus Williams, care a revenit la Wimbledon la vârsta de 43 de ani, vor juca în ziua de deschidere.

Harriet Dart a devenit prima victimă britanică la Wimbledon, după ce a pierdut în trei seturi în fața franțuzoaicei Diane Parry. Numărul patru britanic a avut o evoluție impresionantă până la turneul de Grand Slam de acasă, ajungând în sferturile de finală la Nottingham și Birmingham, dar a cedat cu 6-7 (4) 6-0 6-4 în fața lui Parry.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Între timp, Andy Murray, care își începe turneul marți împotriva conaționalului britanic Ryan Peniston, a avertizat că există o șansă bună” ca turneul să fie perturbat de activiștii Just Stop Oil. Dublul campion de la Wimbledon a declarat că, deși este de acord cu cauza Just Stop Oil, ar putea exista o „modalitate diferită” de a transmite mesajul lor, pe fondul temerilor că Turneul Campioanelor va fi vizat.

Coada de la Wimbledon s-a transformat luni într-un adevărat haos, iar cei care așteptau să intre pe teren au criticat procesul lent de securitate. Coada, un element de bază al campionatului, în condițiile în care cei care nu dețin bilete pot obține permise de acces în ziua respectivă așteptând în parcul Wimbledon, este de obicei extrem de aglomerată în primele zile ale turneului, cu meciuri de simplu pe toate terenurile exterioare.

În timp ce unii au campat o zi sau două în weekend pentru a cumpăra bilete pentru terenurile de spectacol, cei care au sosit luni dimineața devreme s-au plâns că nu au primit cardul de coadă care să le desemneze numărul la coadă timp de mai multe ore, că securitatea a fost lentă și că a existat o lipsă de comunicare.

Citește și