• Grădinile zoologice europene au aproximativ 150 de urși polari, dintre care 12 în UK
  • La Yorkshire Wildlife Park vezi 8 urși polari, Highland Wildlife Park are 4.
  • Experiența cu urșii polari la Yorshire Wildlife Park costă 600 £ pentru 2 persoane.
  • Poți vedea urșii polari înotând la Copenhagen Zoo, un adult plătește 33€ și un copil 19€.
  • În lume mai există doar 26.000 de urși polari, majoritatea se află în Canada.
  • Până în 2050 e posibil ca 2 treimi dintre ei să dispară din cauza încălzirii globale.

27 februarie marchează Ziua Internațională a ursului polar. Grădinile zoologice europene au aproximativ 150 de urși polari.

La ce grădini zoo îi poți vedea

La Yorkshire Wildlife Park din UK poți să vezi aici 8 urși polari. Este cel mai mare centru din lume pentru bunăstarea și conservarea urșilor polari. Există o vizită specială dedicată acestor animale-dar Grupul trebuie să fie restrâns, nu mai mult de 4 persoane. Copii ar trebui să aibă peste 8 ani și să fie însoțiți de un adult. Prețul pentru 2 persoane este de 600 lire.

La Grădina Zoologică din Copenhaga urșii sunt separați de vizitatori printr-un șanț uscat. În partea din spate a incintei se află două bazine-Unul dintre ele are o fereastră pt. vizionare. Publicul poate să vadă urșii înotând. Mai există și o piscina unde sigur o să te amuzi când o să îi vezi pe urși cum interacționează cu focile. Un adult plătește aici 33 euro și un copil 19 euro.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Urșii polari sunt în pericol din cauza schimbărilor climatice

Urșii polari de la zoo nu trebuie să își facă griji de găsirea hranei, dar cei din Zona Arctică sunt pe cont propriu și situația nu e roz. Urșii polari se bazează pe gheața de mare pentru a vâna și a stoca energie pentru vară și toamnă, când hrana poate fi rară. Din cauza schimbărilor climatice ei își pierd habitatul. În lume mai există doar aproximativ 26.000 de urși polari, majoritatea în Canada. Iar până în 2050 e foarte posibil ca două treimi dintre ei să dispară dacă încălzirea globală continuă să topească gheața marină.

Citește și