• În lume mai există aproximativ 26.000 de urși polari, majoritatea în Canada.
  • Urșii polari sunt clasificați de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN) ca fiind vulnerabili la dispariție, schimbările climatice fiind un factor-cheie în declinul lor.
  • În timp ce numărul urșilor a scăzut dramatic până în anii 1980, acest lucru s-a datorat în principal vânatului nesustenabil.

Unii urși polari sunt din ce în ce mai afectați de încălzirea globală. Urșii riscă să moară de foame, spun oamenii de știință. Gheața arctică se topește, iar urșii nu reușesc să își adapteze dieta la viața pe uscat.

Speciile emblematice din Arctica se hrănesc în mod normal cu foci inelate pe care le prind pe banchizele de gheață din larg, scrie BBC.

Însă, pe măsură ce gheața dispare din cauza încălzirii globale, mulți urși petrec mai mult timp pe țărm, mâncând ouă de pasăre, fructe de pădure și iarbă.

Recomandări

CRESC TENSIUNILE CHINA-TAIWAN
CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
STRESUL NE DOBOARĂ
FRANȚA SCHIMBĂ DOCTRINA
CE ȚINUTE AU ALES VEDETELE LA CANNES
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Cu toate acestea, animalele pierd rapid din greutate pe uscat, ceea ce crește riscul de deces.

Ursul polar e considerat un poster child pentru amenințarea tot mai mare a schimbărilor climatice în Arctica, dar realitatea impactului asupra acestei specii este complicată.

În timp ce numărul urșilor a scăzut dramatic până în anii 1980, acest lucru s-a datorat în principal vânatului nesustenabil. Datorită unei protecții legale mai mari, numărul urșilor polari a crescut. Dar creșterea temperaturilor globale este considerată acum cea mai mare amenințare pentru ei.

Citește și: