• Sean Prall, profesor asistent de antropologie în cadrul Colegiului de Arte și Științe, i-a studiat pe Himba, un trib indigen din nord-vestul Namibiei, în Africa.
  • Prall a descoperit că persoanele care sunt „la fel de dezirabile” au mai multe șanse de a avea o relație de succes în comparație cu cele care au niveluri drastic diferite de atractivitate.
  • Pentru a realiza studiul, el a intervievat oameni în funcție de dorința celorlalți și, pe baza informațiilor lor, a estimat „valoarea partenerială” a fiecăruia.

Cercetătorii de la Universitatea din Missouri au descoperit că persoanele cu niveluri de atractivitate percepute ca fiind similare au mai multe șanse de a forma o pereche și de a avea o relație de lungă durată.

Sean Prall, profesor asistent de antropologie în cadrul Colegiului de Arte și Științe, i-a studiat pe Himba, un trib indigen din nord-vestul Namibiei, în Africa. Prall a descoperit că persoanele care sunt „la fel de dezirabile” au mai multe șanse de a avea o relație de succes în comparație cu cele care au niveluri drastic diferite de atractivitate – cum ar fi o școlăriță populară cu un tocilar marginalizat.

„Am fost interesați de acest lucru deoarece o mare parte din lucrările antropologice privind modelele de împerechere umană se bazează doar pe preferințele oamenilor”, a declarat Prall într-un comunicat al universității.

Recomandări

RUSIA EXECUTĂ PRIZONIERII
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
ACUZAȚII LA HOLLYWOOD
BURNETT E EMISAR ÎN UK
NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT

„Această cercetare se concentrează pe acțiunile oamenilor. Sigur, ai putea spune că ai prefera pe cineva care este considerat foarte dezirabil, dar acest lucru este puternic influențat de normele sociale. Ce faci în acea relație? Cum decurge de fapt? Asta era ceea ce căutam noi să analizăm.”

Pentru a realiza studiul, el a intervievat oameni în funcție de dorința celorlalți și, pe baza informațiilor lor, a estimat „valoarea partenerială” a fiecăruia, o măsură care descrie cât de mult își dorește cineva să fie într-o relație cu altcineva.

„Aceasta a fost o populație excelentă pentru a analiza aceste întrebări, deoarece toată lumea se cunoaște și cei mai mulți se întâlnesc și se căsătoresc în cadrul populației”, a spus Prall.

„Poți să-i întrebi cât de mult le-ar plăcea să fie într-o relație cu o anumită persoană, pentru că o cunosc de fapt pe acea persoană. Acesta este modul în care oamenii se asociază de mii și mii de ani, nu online, ci cu oameni din comunitatea ta.”