• Colțul fosilizat aparținând elefantului cu coada dreaptă, dispărut de mult timp, a fost găsit în timpul unei săpături.
  • Colțul complet, vechi de jumătate de milion de ani, a fost descoperit în timpul unui proiect de excavare de două săptămâni, denumit pe bună dreptate ,,Operațiunea Elefant„.
  • După ce procesul de conservare va fi finalizat, colţul de elefant preistoric va fi prezentat într-o expoziţie permanentă în holul central al Campusului Naţional de Arheologie a Israelului din Ierusalim.

Un colţ fosilizat ce a aparţinut unui exemplar dintr-o specie preistorică de elefanţi gigantici care trăiau în zona bazinului Mării Mediterane a fost descoperit în urma unor săpături realizate în sudul Israelului, oferind arheologilor o perspectivă rară asupra primilor locuitori din acea regiune, potrivit Reuters.

Oamenii de ştiinţă estimează că acel colţ cu o lungime de 2,5 metri, care a aparţinut unui exemplar din specia dispărută de elefant-cu-colţi-drepţi (Palaeoloxodon antiquus), are o vechime de aproximativ o jumătate de milion de ani.

El a fost găsit într-o zonă în care au fost descoperite şi unelte din piatră şi silex, precum şi rămăşiţe fosilizate ale altor animale.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

,,Acesta este cel mai mare colţ fosilizat găsit vreodată într-un sit preistoric din Israel sau din Orientul Apropiat” , a declarat Avi Levy, expert în preistorie la Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi şi directorul şantierului arheologic în care a fost făcută descoperirea.

FOTO – Jerusalem Post

Elefanţii-cu-colţi-drepţi, în prezent o specie dispărută de pe Terra, erau mult mai mari decât elefanţii africani actuali şi făceau parte din fauna bogată a acestei regiuni, unde trăiau bovine şi cai sălbatici, căprioare, mistreţi şi hopopotami, care au fost vânaţi de oameni pentru hrană şi, posibil, în scopuri ritualice.

,,Ne aşteptăm ca descoperirea colţului de elefant într-un context clar arheologic să aducă lumină în această chestiune” , a declarat Omry Barzilai, cercetător la Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi.

După ce procesul de conservare va fi finalizat, colţul de elefant preistoric va fi prezentat într-o expoziţie permanentă în holul central al Campusului Naţional de Arheologie a Israelului din Ierusalim.