• Extratereștrii ar fi salvat omenirea după ce ar fi prevenit un război nuclear.
  • Un fost astronaut NASA a căpătat notorietate cu diversele sale teorii ale conspirației, de când s-a întors de pe Lună, în 1971.
  • Edgar Mitchell: „Extratereștrii încercau să ne împiedice să intrăm în război și să ne ajute să obținem pacea pe Pământ”.

Sunt oare extratereștrii cei care au împiedicat omenirea să se prăbușească într-un război nuclear? Unii experți sunt de părere că da. Cel puțin, așa susține un fost astronaut NASA.

Edgar Mitchell, care a făcut parte din misiunea Apollo 14 pe Lună, a căpătat notorietate odată ce diversele sale teorii ale conspirației au luat amploare de la întoarcerea sa de pe Lună, în 1971.

Mitchell, al șaselea om care a pus piciorul pe Lună, a fost intervievat în 2016, unde a recunoscut că este convins de existența extratereștrilor și a vorbit pe larg despre afirmațiile potrivit cărora extratereștrii au vizitat Pământul.

Recomandări

CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

În acea conversație cu Daily Mirror, el a făcut afirmația potrivit căreia extratereștrii au fost responsabili pentru prevenirea unui război nuclear între Statele Unite și Uniunea Sovietică în timpul tensiunii maxime din timpul Războiului Rece, scrie The Jerusalem Post.

În timpul acestei conversații, Mitchell a discutat și despre instalația de testare a rachetelor White Sands din New Mexico.

El a spus: „White Sands a fost un teren de testare a armelor atomice și de asta erau interesați extratereștrii. Au vrut să știe despre capacitățile noastre militare. Conversațiile mele cu oameni din armată și din comunitatea de informații au arătat că extratereștrii încercau să ne împiedice să intrăm în război și să ne ajute să obținem pacea pe Pământ”.

Poligonul de rachete White Sands este locul unde a fost detonată prima bombă atomică în 1945, iar Mitchell a susținut că ofițerii de acolo i-au spus că extratereștrii dezactivează rachetele care zburau deasupra sitului.

După cum te poți aștepta, aceste afirmații nu au trecut neobservate. Nigel Watson, un expert în OZN-uri, a declarat la vremea respectivă pentru IFL Science: „În opinia mea, este doar un alt caz de fantezii și speculații OZN. Să încerci să ajungi la fapte este ca și cum ai păzi pisici”.

Nick Pope, un fost oficial de rang înalt din cadrul Ministerului britanic al Apărării care a investigat OZN-urile, a abordat, de asemenea, afirmațiile lui Mitchell.

„Edgar este o persoană foarte respectată și a fost o onoare să îl cunosc. Cu toate acestea, majoritatea informațiilor pe care le deține sunt de mâna a doua și nu sunt experimentate la prima mână. Deși a avut acces la documente guvernamentale și militare, el nu își dezvăluie sursele, așa că nu putem fi pe deplin siguri de ceea ce spune”.

Citește și: