• Coreea de Sud a desfășurat unitatea sa de salvare și salvare maritimă pentru a scoate resturile din ocean.
  • Oficialii sud-coreeni supraveghează o amplă operațiune de căutare.
  • Țara a recuperat deja bucăți mari de resturi.

Oficialii sud-coreeni supraveghează o amplă operațiune de căutare pentru a localiza rămășițele unei lansări eșuate de rachetă de la vecinii lor din nord. Operațiunea a continuat sâmbătă în Marea Galbenă, unde racheta ratată lansată de Coreea de Nord a aterizat pe 1 iunie, scrie FoxNews.

Unitatea de salvare și salvare maritimă a Coreei de Sud a fost desfășurată. Oficialii militari au declarat că scafandrii de mare adâncime scanează zona la 200 de kilometri vest de Eocheong, o mică insulă din Coreea de Sud.

Țara a recuperat deja bucăți mari de resturi la aproximativ 75 de metri sub suprafața oceanului. Armata sud-coreeană a declarat că a recuperat un obiect despre care se presupune că face parte din racheta nord-coreeană prăbușită care transporta un satelit de spionaj, după ce a plonjat în apele din apropierea Coreei de Sud. Ulterior, Ministerul Apărării a publicat fotografii ale piesei suspecte a rachetei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Încercarea Coreei de Nord eșuată

Încercarea Coreei de Nord de a lansa în spațiu un satelit spion, care ar fi fost primul satelit al țării, a eșuat miercuri, după ce racheta a plonjat în apele aflate la aproximativ 124 de mile vest de insula Eocheongdo din sud-vestul țării.

Agenția spațială a țării a atribuit eșecul „fiabilității și stabilității scăzute a sistemului de motor de tip nou aplicat la racheta purtătoare” și „caracterului instabil al combustibilului”, potrivit agenției oficiale de știri Coreeană Centrală din Nord.

Racheta Chollima-1, recent dezvoltată, care transporta satelitul Malligyong-1, a fost lansată de la baza de lansare a sateliților Sohae din Nord la ora locală 6:37 a.m. Racheta a pierdut tracțiune între prima și a doua etapă și s-a prăbușit în largul coastei vestice a Peninsulei Coreene, a relatat presa afiliată statului.

Membri de rang înalt ai regimului națiunii apără dreptul Coreei de Nord

Regatul Eremit a publicat fotografii rare ale lansării ratate, iar membri de rang înalt ai regimului națiunii apără dreptul Coreei de Nord de a continua să urmărească tehnologia militară.

Kim Yo Jong, sora dictatorului Kim Jong Un, a atacat joi Consiliul de Securitate Națională al SUA, după ce un purtător de cuvânt al Consiliului a condamnat lansarea. Secretarul-șef al cabinetului japonez, Hirokazu Matsuno, a confirmat că niciun obiect de la lansarea eșuată nu a ajuns pe orbita spațială pe care trebuia să ajungă.

Citește și