• Fostul președinte Donald Trump a stârnit controverse cu ultimele sale remarci, de data aceasta felicitându-l liderului nord-coreean Kim Jong Un.
  • „Este o farsă totală faptul că Coreea de Nord are un rol principal în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății”, a spus Nikki Haley.
  • Într-o postare pe platforma sa de socializare, Truth Social, Trump a scris: „Felicitări lui Kim Jong Un!”

Fostul președinte Trump i-a oferit sincere felicitări lui Kim Jong Un după admiterea Coreei de Nord în Comitetul executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, susține New York Post.

Guvernatorul Georgiei, Brian Kemp, l-a luat în derâdere pe Trump. „Luarea țării noastre înapoi de la Joe Biden nu începe cu felicitarea dictatorului ucigaș al Coreei de Nord”, a scris el pe Twitter.

„Felicitări lui Kim Jon Un”, a spus Trump într-o postare pe contul său Truth Social vineri.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Mișcarea a atras imediat valuri de critici din partea republicanilor.

„Kim Jong Un își înfometează propriul popor. Este o farsă totală faptul că Coreea de Nord are un rol principal în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății”, a spus candidatul la președinție și fostul ambasador al lui Trump la ONU, Nikki Haley.

În timp ce era președinte, Trump l-a cunoscut pe brutalul dictator nord-coreean în timpul întâlnirilor la summit din Singapore și Vietnam. De asemenea, a devenit primul președinte al SUA care a pus piciorul în țara retrasă.

Scopul aparent al vizitelor au fost discuțiile de denuclearizare – care au fost în mare parte fără succes. Cei doi au făcut schimb de scrisori amicale și în timpul președinției sale și Trump au declarat public că a avut o „relație grozavă” cu dictatorul și că sunt „îndrăgostiți”.

Citește și: