• Agenția Spațială Europeană va transmite imagini în direct cu ocazia aniversării de 20 de ani a sondei spațiale Mars Express.
  • Agenția Spațială Europeană va transmite un flux de imagini noi la fiecare 50 de secunde din live.
  • Agenția Spatială Europeană va intra în direct vineri, 2 iunie, începând cu ora 19:00.

Agenția Spațială Europeană este pe cale să ofere publicului iubitor de spațiu o experiență unică. Cu ocazia aniversării a 20 de ani de la lansarea sondei spațiale Mars Express, ESA v-a transmite imagini în direct de pe Marte, scrie International Business Times.

Imaginile vor fi transmise live de Camere de Monitorizare Vizuală de la bordul sondei spațiale Mars Express. Sonda a fost lansată pe data de 2 iunie 2003 și a ajuns pe Marte în luna decembrie a aceluiași an. A avut o misiune complexă, aceea de a cerceta Planeta Roșie dar și lunile sale, Phobos și Deimos.

Agenția Spațială Europeană va transmite imaginile prin intermediul platformei Youtube.

Recomandări

CARE ESTE SECRETUL LONGEVITĂȚII
ROMÂNII, CONSUMATORI DE PRODUSE BIO
IOHANNIS MERGE LUNI LA PARIS
UN AVIATOR ȘI-A DAT FOC ÎN SEMN DE PROTEST
LUKAȘENKO VREA UN NOU MANDAT
DU-MĂ, TRENULE!

Agenția Spațială Europeană a declarat că nu va fi la fel ca orice transmisiune în direct deoarece sonda spațială se află la o distanță foarte mare de Marte. Va dura aproximativ 18 minute din momentul în care imaginile luate de pe Planeta Roșie și vor fi difuzate pe micile ecrane.

Fiind o încercare unică, există riscuri de variații în timpi de călătorie, dar este cea mai apropiată imagine pe care o poate oferi sonda în prezent. Marte este a patra planetă din apropierea soarelui și penultima ca mărime din Sistemul Solar, aceasta poartă numele zeului roman al războiului și este adesea recunoscută drept Planeta Roșie.

Citește și: