• Toți embrionii încep viața intrauterină ca femele.
  • După formarea testiculelor, fătul de sex masculin începe să producă testosteron la 9 săptămâni de gestație, modificând activitatea genetică a celulelor din organele genitale și din creier.
  • Inițial, exista teoria că toți embrionii, masculi și femele, încep viața prin dezvoltarea unui tubercul clitoridian combinat cu cel penian.

Toți oamenii încep viața în uter ca femele. Dacă nu există niciun cromozom Y în făt, atunci embrionul va continua să se dezvolte și se va naște o persoană de sex feminin. Dacă există un cromozom Y prezent în embrion, testosteronul, hormonul sexual masculin, limitează dezvoltarea completă a sânilor doar la sfârcuri, labiile fuzionează pentru a deveni scrot iar clitorisul se dezvoltă complet pentru a deveni un penis.

Dacă cromozomul Y prevalează în producerea unui bărbat, acest lucru nu se face fără luptă. Ca urmare, bebelușii de sex masculin sunt mai slabi decât cei de sex feminin, ceea ce explică rata de mortalitate ușor mai mare la bebelușii de sex masculin, a scris Science Alert.

Inițial, exista teoria că toți embrionii, masculi și femele, începeau viața prin dezvoltarea unui tubercul clitoridian combinat cu cel penian. Se presupunea că toți fetușii începeau ca masculi, iar în luna a 3-a femelele încetau să-și dezvolte penisul, rămânând doar clitorisul.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Geneticienii au descoperit, însă, că toți embrionii umani încep viața ca femele, la fel ca toți embrionii mamiferelor.

Fătul de sex masculin începe să producă testosteron la 9 săptămâni de gestație

Când vine vorba de masculi, după acea perioadă de cinci sau șase săptămâni de evoluție intrauterină, o genă numită gena SRY se va activa pe cromozomul Y și va inhiba în mod activ anumite caracteristici ale cromozomului X.

De asemenea, va impune, prin dominanță genetică, trăsături fiziologice masculine, cum ar fi testiculele. Acest lucru înseamnă că, dacă gena SRY nu este activată, fenotipul și aspectul fizic feminin – care înseamnă clitoris în loc de penis – vor persista.

După formarea testiculelor, fătul de sex masculin începe să producă testosteron la 9 săptămâni de gestație, modificând activitatea genetică a celulelor din organele genitale și din creier. Dar până atunci, după cum am văzut, sfârcurile sunt deja acolo, deși dezvoltarea umană ulterioară face ca această structură vestigială să devină inutilă.

Așadar, evoluția umană explică de ce bărbații au sfârcuri. Sfârcurile se formează înainte de activarea genei SRY, în timpul acelor cinci sau șase săptămâni decisive, ceea ce înseamnă că toți avem sfârcuri, dar numai femelele ajung să aibă sânii.