• Echipajul Axiom Space Ax-2 a discutat marți despre viitoarea misiune către Stația Spațială Internațională.
  • Misiunea Ax-2 este programată să fie lansată nu mai devreme de 21 mai 2023.
  • Primul saudit în spațiu a fost prințul Sultan bin Salman Al Saud, specialist în sarcină utilă la bordul navetei spațiale Discovery în 1985.

Echipajul este format din Peggy Whitson, comandantul Ax-2, John Shoffner, pilotul Ax-2 și Ali Alqarni și Rayyanah Barnawi, specialiștii misiunii Ax-2. Alqarni va fi al doilea astronaut saudit de sex masculin și unul dintre primii astronauți saudiți care vor vizita Stația Spațială Internațională.

Barnawi va intra în istorie, fiind prima femeie astronaut saudită care va merge în spațiu și unul dintre primii astronauți saudiți care vor vizita ISS, scrie SciTechDaily.

Primul saudit în spațiu a fost prințul Sultan bin Salman Al Saud, specialist în sarcină utilă la bordul navetei spațiale Discovery în 1985.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Echipajul misiunii Axiom Space Ax-2 se află în plină perioadă de pregătire intensă și concentrată în vederea viitoarei lor călătorii către Stația Spațială Internațională.

Pentru a se pregăti în mod corespunzător, echipajul se implică în antrenamente riguroase în care își perfecționează abilitățile și își familiarizează cu toate aspectele legate de zborul spațial și operațiunile la bordul Stației Spațiale Internaționale. Aceste antrenamente includ simulări de zbor, exerciții de gestionare a situațiilor de urgență și instruire asupra echipamentelor și sistemelor spațiale.

În același timp, echipajul se concentrează și pe aspectele tehnice ale misiunii, asigurându-se că toate sistemele și echipamentele necesare sunt pregătite și verificate în mod corespunzător. Fiecare detaliu este luat în considerare, iar toate aspectele operaționale sunt revizuite și testate pentru a asigura că totul funcționează în parametri optimi în timpul misiunii.

Ax-2 va fi prima misiune comercială de zboruri spațiale cu echipaj uman care va include atât astronauți privați, cât și astronauți reprezentând guverne străine. Alqarni și Barnawi reprezintă Arabia Saudită în cadrul misiunii.

Misiunea este programată să fie lansată nu mai devreme de 21 mai 2023.

Citește și

Elon Musk spune că George Soros „urăște umanitatea” și că îi amintește de Magneto, mutantul „X-Men”

FOTO. Noul SUV coupe de la Renault ia numele unui celebru avion francez

Val fără precedent de concedieri la Vodafone. Un număr impresionant de angajați vor părăsi compania