• Elon Musk a postat pe Twitter un mesaj în care spune că George Soros îi amintește de mutantul „X-Men” Magnet.
  • Musk a susținut, de asemenea că Soros „urăște umanitatea” .
  • Mesajul a fost vizionat de peste 19 milioane de ori în câteva ore.

Elon Musk a postat pe Twitter un mesaj în care spune că George Soros îi amintește de mutantul „X-Men” Magnet. Musk a susținut, de asemenea că Soros „urăște umanitatea”, scrie Business Insider

Elon Musk l-a comparat pe George Soros cu mutantul „X-Men” Magneto, susținând – fără nicio justificare – că miliardarul „uraște umanitatea”. 

Tweet-ul său care nu oferea nici un context pentru comparația sa, spunea doar: „Soros îmi amintește de Magneto”. Mesajul a fost vizionat de peste 19 milioane de ori în câteva ore.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Musk i-a răspuns apoi jurnalistului de investigație Brian Krassenstein care comentase tweet-ul său.

Krassenstein a spus: „Fapt distractiv: experiențele lui Magneto în timpul Holocaustului ca supraviețuitor i-au modelat perspectiva, precum și profunzimea și empatia lui”.

Krassenstein a adăugat că Soros, care este și un supraviețuitor al Holocaustului, este „atacat fără oprire pentru bunele sale intenții, pe care unii americani le consideră rele doar pentru că nu sunt de acord cu aceste afilieri politice”.

Musk a răspuns la tweet-ul lui Krassenstein, spunând: „Presupuneți că sunt intenții bune. Nu sunt. El vrea să erodeze însăși țesutul civilizației. Soros urăște umanitatea”.

Magneto este un personaj mutant din Marvel Comics, care posedă capacitatea supraomenească de a genera și controla câmpuri magnetice. Magneto a fost un supraviețuitor al Holocaustului, al cărui arc în benzi desenate l-a dus de la un răufăcător care credea că oamenii și mutanții nu pot coexista, la un anti-erou aliat cu X-Men. 

Soros, un om de afaceri și filantrop maghiar-american în vârstă de 92 de ani, cu o avere de 8,5 miliarde de dolari, a fost acuzat pe nedrept că este un fost nazist. Această afirmație a fost dezmințită de un raport Reuters din 2020 – Soros și familia sa nu erau naziști, erau evrei maghiari care trăiau la Budapesta în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ar putea exista un motiv pentru furia lui Musk față de Soros. Tweeturile CEO-ului Tesla au venit la câteva ore după ce s-a dezvăluit că fondul lui Soros și-a abandonat întreaga participație în acțiunile Tesla în primul trimestru al acestui an, conform unui dosar 13F publicat vineri.

Soros Fund Management deținea aproximativ 132.000 de acțiuni ale Tesla la sfârșitul anului și le-a vândut pe toate în primul trimestru, deoarece acțiunile sale au crescut cu 68% din ianuarie până în martie, conform documentului.

Reprezentanții Musk și Soros nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Citește și

Războiul din Ucraina: Kievul a fost lovit de un număr „excepțional” de rachete. Ce spun oficialii

Raport ONU: Schimbările „profunde” ale politicilor de consum ar putea reduce poluarea cu plastic cu 80% până în 2040

Tom Hanks se alătură scriitorilor greviști de la Hollywood: „Ne aflăm la o răscruce evolutivă”