• SpaceX a lucrat pentru a pregăti Super Heavy și Starship pentru prima sa călătorie în spațiu în ultimii ani.
  • Musk pare să creadă că totul va fi rezolvat și că licența de lansare va fi emisă până la sfârșitul săptămânii viitoare.
  • FAA a anunțat că va permite ca zborul demonstrativ orbital să avanseze.

În ceea ce-l privește pe șeful SpaceX, Tesla și Twitter, prima lansare orbitală istorică a următoarei mega-rachete a omenirii este acum în mâinile autorităților de reglementare, scrie Forbes. Duminică, fondatorul și inginerul-șef al SpaceX, Elon Musk, a declarat pe Twitter că „Starship este gata de lansare. În așteptarea aprobării autorităților de reglementare.” Unele prototipuri Starship cu trei motoare au efectuat o serie de zboruri la mare altitudine în 2020 și 2021, dar nu am văzut niciodată vehiculul decolând sub puterea maximă a celor 33 de motoare Raptor ale Super Heavy.

SpaceX a lucrat pentru a pregăti Super Heavy și Starship pentru prima sa călătorie în spațiu în ultimii ani, în timp ce Administrația Federală a Aviației a lucrat, de asemenea, printr-un lung proces de revizuire și autorizare de la jumătatea anului 2021. acesta a implicat o revizuire de mediu și un proces public în timpul căruia au fost transmise peste 10.000 de comentarii.

Această revizuire a avut potențialul de a întârzia debutul orbital al Starship cu ani de zile sau chiar de a deraia totul. În schimb, în iunie anul trecut, FAA a anunțat că va permite ca zborul demonstrativ orbital să avanseze, dar nu înainte de îndeplinirea unei liste de 75 de condiții. Probabil că, de atunci, compania, agenția și alte părți interesate au lucrat la această listă.

Musk pare să creadă că totul va fi rezolvat și că licența de lansare va fi emisă până la sfârșitul săptămânii viitoare. „Lansarea navei spațiale tinde să se apropie de sfârșitul celei de-a treia săptămâni din aprilie”, a scris el pe Twitter la începutul zilei de luni.

Citește și: