• Nu a fost surprinzător faptul că apariția vârtejului a provocat o „furtună pe internet” după ce a fost surprins în time-lapse de camera Institutului de Geofizică.
  • Spirala cerului a fost cauzată de excesul de combustibil eliberat de o rachetă SpaceX.
  • Racheta a decolat de la baza forțelor spațiale Vandenberg din California vineri.

Pasionații de aurora boreală au rămas uimiți după ce o spirală de culoare albastră care seamănă cu o galaxie a apărut în mijlocul arourei de pe cerul Alaska, scrie Sky News. Spirala cerului a fost cauzată de excesul de combustibil eliberat de o rachetă SpaceX lansată din California cu aproximativ trei ore mai devreme.

Uneori, rachetele au combustibil care trebuie aruncat. Când fac asta la altitudini mari, acel combustibil se transformă în gheață”, a explicat fizicianul spațial Don Hampton, profesor asociat de cercetare la Institutul de Geofizică Fairbanks de la Universitatea din Alaska. .

„Și dacă se întâmplă să fie în lumina soarelui, când ești în întuneric pe pământ, îl poți vedea ca pe un fel de nor mare și, uneori, se învârte.” Racheta a decolat de la baza forțelor spațiale Vandenberg din California vineri.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Nu a fost surprinzător faptul că apariția vârtejului a provocat o „furtună pe internet” după ce a fost surprins în time-lapse de camera Institutului de Geofizică.

„Totul s-a întâmplat când a trecut peste Alaska în timpul unei frumoase spectacole de aurore, uimind pe mulți observatori de noapte, inclusiv pe mine. Crede-mă, la început, am fost total nedumerit. Acum știu că poate fi explicat cu știința rachetelor, dar în timpul și imediat după experiență, m-am bucurat din plin de sentimentul misterios al necunoscutului”, a spus fotograful profesionist Todd Salat.

Era momentul în care s-a făcut depozitul de combustibil și faptul că a fost o lansare polară care a făcut ca spirala albastră să fie vizibilă peste anumite părți ale Alaska.

Citește și