• Industria avioanelor care funcționează pe bază de hidrogen a luat amploare în ultimii ani.
  • Totuși, ar putea trece încă o perioadă până vei putea călători cu unul.
  • Industria aviatică emite un procent considerabil de dioxid de carbon la nivel global.

Ideea dezvoltării avioanelor care funcționează pe bază de hidrogen a luat amploare în ultimii ani. Industria aviatică emite un procent considerabil de dioxid de carbon la nivel global, iar avioanele au fost produse cu scopul combaterii crizei climatice, arată WSJ.

Deși există deja avioane care funcționează pe bază de hidrogen, ar mai putea trece câțiva ani până când vei călători cu unul.

În contextul în care International Air Transport Association a propus ca până în 2050 să se treacă la 0% emisii de CO2, companiile aeriene au căutat variante, iar hidrogenul părea cea mai bună.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Hidrogenul ar putea fi soluția prin generarea de 0 emisii de CO2. O metodă este să folosim arderea hidrogenului, hidrogenul înlocuiește combustibilul pentru avioane și, astfel, elicele sunt pornite prin ardere”, explică jurnalistul George Downs.

Avioanele pe bază de hidrogen vor circula începând cu anul 2035, potrivit sursei citate. Acest aspect va limita emisiile de CO2, dar nu va fi suficientă pentru a reduce amprenta de carbon a sectorului, arată un studiu al ONG-ului International Council on Clean Transportation (ICCT).

Citește și