• Industria avioanelor care funcționează pe bază de hidrogen a luat amploare în ultimii ani.
  • Totuși, ar putea trece încă o perioadă până vei putea călători cu unul.
  • Industria aviatică emite un procent considerabil de dioxid de carbon la nivel global.

Ideea dezvoltării avioanelor care funcționează pe bază de hidrogen a luat amploare în ultimii ani. Industria aviatică emite un procent considerabil de dioxid de carbon la nivel global, iar avioanele au fost produse cu scopul combaterii crizei climatice, arată WSJ.

Deși există deja avioane care funcționează pe bază de hidrogen, ar mai putea trece câțiva ani până când vei călători cu unul.

În contextul în care International Air Transport Association a propus ca până în 2050 să se treacă la 0% emisii de CO2, companiile aeriene au căutat variante, iar hidrogenul părea cea mai bună.

Recomandări

PRIETEN, ÎNAINTE DE ORICE
YAEL CÂȘTIGĂ A.N.
SABRINA CARPENTER CÂNTĂ ÎN EUROPA
BYE, BYE, BIDEN?
TERREL DAVIDS E ARESTAT PE NEDREPT
COMUNITATEA POLITICĂ EUROPEANĂ SUSȚINE UCRAINA

„Hidrogenul ar putea fi soluția prin generarea de 0 emisii de CO2. O metodă este să folosim arderea hidrogenului, hidrogenul înlocuiește combustibilul pentru avioane și, astfel, elicele sunt pornite prin ardere”, explică jurnalistul George Downs.

Avioanele pe bază de hidrogen vor circula începând cu anul 2035, potrivit sursei citate. Acest aspect va limita emisiile de CO2, dar nu va fi suficientă pentru a reduce amprenta de carbon a sectorului, arată un studiu al ONG-ului International Council on Clean Transportation (ICCT).

Citește și