• Thomas Lo Sciuto, un operator de bagaje, îți oferă câteva sfaturi pentru a evita cozile din aeroporturi.
  • O soluție ar fi să îți predai bagajele la poarta de îmbarcare.
  • S-ar putea să plătești o taxă și să ai parte de un control suplimentar, însă bagajul tău va fi plasat lângă ușa de acces.

Cele mai bune sfaturi vin de la cunoscători. Thomas Lo Sciuto, operator de bagaje pe un aeroport american, are câteva tips and tricks pentru a evita cozile din aeroporturi. Prima soluție ar fi să fii ultimul care predă bagajele de cală. Teoretic, ceea ce se încarcă la sfârșit, este descărcat primul.

O altă soluție ar fi să-ți predai bagajele la poarta de îmbarcare. S-ar putea să plătești o taxă și să ai parte de un control suplimentar, dar va fi plasat lângă ușa de acces. Sau ai putea să ceri un sticker cu inscripția „fragil”, ceea ce face să fie încărcat la sfârșit și descărcat primul.

O mică înțepătură îți poate strica vacanța

Țânțarii și căpușele pot transmite virusul West Nile și boala Lyme. Uită de brățări sau patch-uri anti-insecte. Dacă bate vântul, adio protecție. Lumânările cu citronella, aparatele cu ultrasunete sau zapper-ele electrice sunt complet ineficiente, spun specialiștii. Folosește repelenții pe bază de D.E.E.T. pulverizați direct pe piele. Sau, ca alternativă naturistă, uleiul de lămâie și eucalipt.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Unde să pleci în vacanță?

Dacă mergi în Dobrogea, lângă lacurile Nuntași, poți vedea viața în roz. Aici s-au refugiat câteva păsări flamingo. În Islanda, la 30 de kilometri de capitală, poți asista la erupția unui vulcan. Pentru că urșii dau iama din ce în ce mai des în zonele locuite, 25 de apeluri la 112 au venit doar în ultima săptămână.

Citește și: