• Iubitorii de stele și astronomii vor avea parte de un eveniment ceresc spectaculos sâmbăta aceasta, pe 14 octombrie: o eclipsă de soare inelară.
  • O eclipsă de soare inelară are loc atunci când Luna trece între Pământ și Soare, blocând cea mai mare parte, dar nu în totalitate, a luminii Soarelui.
  • Eclipsele nu sunt evenimente interesante doar pentru publicul entuziast, ci și pentru oamenii de știință, deoarece reprezintă o bună ocazie de a studia coroana solară.

Iubitorii de stele și astronomii vor avea parte de un eveniment ceresc spectaculos sâmbăta aceasta, pe 14 octombrie: o eclipsă de soare inelară. Acest fenomen cosmic va fi vizibil în unele părți ale SUA, Mexic și în America de Sud și Centrală, scrie BBC.

Pentru cei mai puțin norocoși, vor exista live-uri și galerii foto prin care pot vedea eclipsa.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU
SIRI PRIMEȘTE UPGRADE

O eclipsă de soare inelară are loc atunci când Luna trece între Pământ și Soare, blocând cea mai mare parte, dar nu în totalitate, a luminii Soarelui. Se numește eclipsă inelară pentru că rămâne vizibil doar un inel subțire, sau inelar, de lumină.

„O eclipsă inelară are loc doar atunci când Luna se află în punctul cel mai îndepărtat de Pământ. Din perspectiva noastră, pe Pământ, nu blochează complet lumina de la soare, așa că în schimb obțineți acest incredibil inel de foc în jurul Lunii.

Eclipsele nu sunt evenimente interesante doar pentru publicul entuziast, ci și pentru oamenii de știință, deoarece reprezintă o bună ocazie de a studia coroana solară, o regiune care este în general dificil de analizat, deoarece soarele este foarte strălucitor.

Citește și: