• Compania planifică construirea unor nave de aterizare a mărfurilor reutilizabile.
  • Misiunea Pathfinder ar putea deschide calea pentru alte misiuni cu echipaj la bord.
  • Bezos vrea să proiecteze landere reutilizabile, care pot fi realimentate chiar în orbită.

Compania spațială a lui Jeff Bezos, Blue Origin vrea să programeze prima aterizare pe Lună fără echipaj, asta spune Vicepreședintele pentru Permanența Lunară. Vorbim aici de o provocare directă la adresa SpaceX, rivala condusă de Elon Musk.

Care-i scopul principal al navei?

Păi în primul rând vorbim aici de competiție directă între Bezos și Musk. Oamenii duelează la alt nivel. John Couluris, Vicepreședinte pentru Permanența Lunară la Blue Origin, a dezvăluit planul și a subliniat un interval de la 12 până la 16 luni pentru o aterizare pe Lună fără echipaj. Echipa care lucrează la versiunea Pathfinder a navei Mark 1 vizează prima aterizare anul viitor. Misiunea e o etapă crucială pentru companie. Succesul acestei misiuni ar putea deschide calea pentru alte misiuni cu echipaj la bord.

Compania planifică construirea unor nave de aterizare a mărfurilor reutilizabile. În plus, Blue Origin urmărește să dezvolte o variantă cu echipaj a landerului pentru transportul astronauților NASA către și de pe suprafața lunară. Mark 1, este conceput pentru o singură lansare și livrare, dar Bezos intenționează să utilizeze cunoștințele dobândite din misiunea Pathfinder pentru proiectarea altor landere reutilizabile, care pot fi realimentate chiar în orbită. Cu sprijinul NASA pentru alte misiuni lunare, Pathfinder e un proiect gestionat independent de Blue Origin, în efortul de a explora spațiul cosmic.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Citește și