Meteoritul care a lovit Pământul în 2014 provenea dintr-un alt sistem solar, confirmă oamenii de știință

Un meteorit care a lovit Pământul, în ianuarie 2014, a provenit dintr-un alt sistem solar, au confirmat oamenii de știință. Confirmarea lor înseamnă că faimosul obiect stelar, cunoscut sub numele de „Oumuamua”, care a fost descoperit în 2017, este, de fapt, al doilea obiect interstelar care a vizitat sistemul nostru solar.

Comandamentul Spațial al SUA (USSC) a confirmat știrea pe Twitter și a distribuit o notă referitoare la activitatea astronomilor, Amir Siraj și Abraham Loeb de la Harvard.

NASA a declarat că meteoritul a luminat cerul din apropierea Insulei Manus, Papua Noua Guinee, pe 8 ianuarie 2014, în timp ce se deplasa cu peste 160.000 de mile pe oră.

„Am avut plăcerea de a semna un memorandum cu cercetătorul șef al USSC, Dr. Mozer, pentru a confirma că un obiect interstelar detectat anterior a fost într-adevăr un obiect dintr-un alt sistem solar, o confirmare care a ajutat comunitatea astronomică mai largă”, a declarat locotenentul general, John Shaw, comandantul adjunct al USSC.

Memorandumul a fost semnat de generalul locotenent, John E Shaw, comandantul adjunct al Comandamentului Spațial al SUA și sugerează că „Oumuamua” nu va fi ultimul vizitator interstelar.

Un studiu, care nu a fost încă evaluat, a raportat că meteoritul provine din spațiul interstelar cu „o viteză de 99,999 la sută”.

Amir Siraj, unul dintre autorii studiului, a spus că „vrea să descopere părți ale corpului care ar putea fi pe fundul oceanului”.

Autorii studiului au estimat că Pământul este lovit de un meteorit extrasolar cam o dată pe deceniu, iar peste patru sute cincizeci de milioane de astfel de meteoriți au lovit planeta noastră de-a lungul vieții sale de până acum. Cercetătorii mai consideră că astfel de obiecte interstelare ar putea purta dovezi de viață extraterestră.

Însă, studiul celor doi astronomi, chiar și după ce a fost postat pe serverul de preprinturi științifice „ArXiv”, nu a reușit, până în prezent, să fie publicat într-o revistă de specialitate, deoarece a așteptat o evaluare, timp de ani de zile, până când afirmația a putut fi confirmată de către Comandamentul Spațial al SUA, întâmpinând obstacole din partea guvernului SUA, care a reținut informații esențiale din baza de date disponibilă public a NASA.

Exit mobile version