• Nouă tipuri de particule de microplastic au fost găsite la nivelul țesutului cardiac.
  • Acestea au o lățime mai mică de 5 milimetri și ar fi pătruns în corpul uman prin gură sau nas.
  • Mostrele au fost analizate cu ajutorul imaginii cu infraroșu cu laser.

Nouă tipuri de particule de microplastic au fost găsite la nivelul țesutului cardiac. Descoperirea a fost făcută în cadrul unui experiment pilot. Cercetătorii au colectat mostre din țesutul inimii de la 15 persoane.

S-au găsit particule de microplastice la nivelul țesutului cardiac, câteva fragmente de plastic cu o lățime mai mică de 5 milimetri care se pare că au pătruns în corpul uman prin gură sau nas, conform cercetătorilor. Mostrele au fost analizate cu ajutorul imaginii cu infraroșu cu laser și a identificat particule cu o lățime cuprinsă între 20 și 500 de microni, realizate din opt tipuri de plastic.

Această tehnică a detectat zeci până la mii de bucăți individuale de microplastic în majoritatea probelor de țesut. Studiul a sugerat de altfel că fiecare om ingeră aproximativ 5 grame de particule mici de plastic în fiecare săptămână, pe care le luăm din ambalajele alimentelor, fructe de mare, pește sau chiar apă potabilă. Pe lângă inimă se pot găsi modificări ale tractului gastrointestinal, precum bolile metabolice cum ar fi obezitatea, diabetul sau chiar bolile hepatice cronice.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Citește și: