• Compania spațială privată Skyrora, cu sediul în Edinburgh, a folosit propria imprimantă 3D Skyprint 2 pentru a realiza motorul de rachetă.
  • În timpul fiecăruia, motorul va trebui să funcționeze timp de 250 de secunde, același timp în care ar trebui să funcționeze într-o misiune reală pentru a ajunge pe orbită.
  • Dacă testele vor avea succes, compania va mări producția. 

Noile motoare de rachetă tipărite în 3D sunt testate în cea mai mare instalație de acest tip din Marea Britanie înaintea unei potențiale lansări în spațiu, scrie Sky News.

Skyrora, cu sediul la Edinburgh, le-a realizat pentru prima dată folosind propria imprimantă Skyprint 2, despre care compania spune că înjumătățește timpul de producție și reduce costurile în comparație cu modelele anterioare.

Noul model va fi testat la un centru de testare din Midlothian, pe locul unei cariere abandonate.

Recomandări

TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN BRAZILIA
APPLE ÎȘI CERE SCUZE
SCHIMBAREA DE SEX AJUNGE ÎN ROMÂNIA
SHAKIRA SCAPĂ DE PROCES
CA ÎNTRE PRIME DOAMNE

Testele vor avea loc în fiecare săptămână în timpul verii, fiecare dintre ele solicitând motorului să funcționeze timp de 250 de secunde – același timp în care ar trebui să funcționeze într-o misiune reală pentru a ajunge pe orbită.

Directorul executiv și fondatorul Skyrora, Volodymyr Levykin, originar din Ucraina, a declarat că noile motoare au adus compania mai aproape de prima sa lansare orbitală comercială.

El a adăugat: ,,Noua tehnologie a motoarelor dezvoltată de inginerii Skyrora și angajamentul față de un design sustenabil sunt o dovadă a inovației care are loc în sectorul spațial din Regatul Unit. „

Motoarele tipărite 3D stabilesc noi standarde

În cazul în care testele cu motoare tipărite 3D se dovedesc a fi de succes, firma intenționează să mărească producția înainte de alte teste ale vehiculului său de lansare în trei etape, Skyrora XL – o rachetă înaltă de 23 de metri cu o capacitate de încărcare de 315 kg.

Firma a testat deja cu succes a doua și a treia treaptă, dar prima etapă – care asigură împingerea inițială pentru a ridica vehiculul de la sol – va trebui să fie testată cu noile motoare.

Skyrora a primit finanțare din partea agențiilor spațiale din Marea Britanie și UE. Șeful Agenției Spațiale britanice a declarat că ,,motoarele sale inovatoare, printate 3D, stabilesc noi standarde în ceea ce privește eficiența fabricației și designul rentabil”.

Compania își propune să efectueze lansări pe orbită odată ce va obține licența de la Autoritatea Aviației Civile. Cererea sa de licență a fost depusă în 2022.

Citește și

Ședințele publice la care participă jurnaliștii ar putea fi înlocuite de „reporteri artificiali”. Cine sunt „Maria” și „Paul”, variantele A.I.

Mike Pence spune că procesul lui Trump trimite lumii un „mesaj oribil” despre SUA: ,,Oricine se pune înaintea Constituției n-ar trebui să fie președinte”

„Cititorii pe buze” au decodat șușotelile celebrităților. Ce și-au spus Jennifer Lopez și Ben Affleck la Premiile Grammy 2023