• O secțiune a Soarelui a părăsit suprafața și a început să circule în jurul vârfului stelei ca și cum ar fi un imens vortex polar, iar motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru nu este foarte clar.
  • Observația a fost posibilă datorită telescopului spațial James Webb și nu este de mirare că a stârnit interesul oamenilor de știință de pretutindeni.
  • Tamitha Skov este un fizician specializat în meteorologie spațială care împărtășește în mod regulat actualizări pe rețelele de socializare și părea incredibil de încântată de ultimele evoluții.

O secțiune a Soarelui a părăsit suprafața și a început să circule în jurul vârfului stelei ca și cum ar fi un imens vortex polar, iar motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru nu este foarte clar. Observația a fost posibilă datorită telescopului spațial James Webb și nu este de mirare că a stârnit interesul oamenilor de știință de pretutindeni.

Tamitha Skov este un fizician specializat în meteorologie spațială care împărtășește în mod regulat actualizări pe rețelele de socializare și părea incredibil de încântată de ultimele evoluții.

Vorbește despre Vortexul Polar! Materialul dintr-o proeminență nordică tocmai s-a desprins de filamentul principal și acum circulă într-un vortex polar masiv în jurul polului nordic al stelei noastre”, a scris ea.Implicațiile pentru înțelegerea dinamicii atmosferice a Soarelui peste 55° aici nu pot fi supraestimate!”

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Deși există o confuzie în jurul cauzei fenomenului, acesta ar putea fi legat de inversarea câmpului magnetic al Soarelui, precum și de faptul că se știe că se întâmplă ceva așteptat atunci când soarele atinge o latitudine de 55 de grade în fiecare ciclu solar de 11 ani.

Fizicianul solar Scott McIntosh, care este director adjunct la National Center for Atmospheric Research din Boulder, Colorado, a declarat pentru Space.com: O dată la fiecare ciclu solar, se formează la latitudinea de 55 de grade și începe să mărșăluiască până la polii solari. Este foarte curios. Există o mare întrebare  „de ce” în jurul ei. De ce se deplasează doar o singură dată spre poli, apoi dispare și apoi revine, ca prin magie, trei sau patru ani mai târziu, exact în aceeași regiune?”.