• Iarba de mare este capabilă să stocheze dioxidul de carbon, iar Cornwall Wildlife Trust (CWT) consideră că refacerea ei ar putea contribui la combaterea schimbărilor climatice.
  • Un proiect pilot de studiere a acestei plante va fi dezvoltat în Cornwall, Regatul Unit.
  • Plantele, sub forma unor „pajiști subacvatice” sunt denumite „plămânii mării datorită capacității lor incredibile de a stoca cantități masive de carbon”, spun experții.

Mii de semințe de iarbă de mare vor fi plantate în largul Cornwall pentru a testa cele mai bune condiții de creștere a acesteia. Iarba de mare este capabilă să stocheze dioxidul de carbon, iar Cornwall Wildlife Trust (CWT) consideră că refacerea ei ar putea contribui la combaterea schimbărilor climatice.

Proiectul Seeding Change Together se va desfășura pe parcursul a trei ani în rezervația naturală Fal Ruan.

Studierea „plantei-minune” va ajuta la înțelegerea condițiilor de care are nevoie pentru a se dezvolta, a declarat CWT.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Mii de semințe vor fi plantate de voluntari.

CWT, cu finanțare de la firma de confecții Seasalt, va studia și testa apa pentru a „înțelege condițiile de mediu care afectează straturile de iarbă de mare”.

Proiectul ar putea identifica, de asemenea, locații suplimentare pentru refacerea ierbii marine în râul Fal.

Matt Slater, ofițer de conservare marină al CWT, a declarat: „Mulți oameni nu știu că avem iarbă de mare în apele noastre din Marea Britanie și, din păcate, nu beneficiază de recunoașterea pe care o merită.”

„Dar aceste pajiști subacvatice sunt uneori numite plămânii mării datorită capacității lor incredibile de a stoca cantități masive de carbon”.