• Ocean CleanUp a colectat 60 de tone de plastic din zonele îndepărtate de pe Cornish.
  • Echipa Clean Ocean Sailing a curățat plajele și golfurile din Cornish încă din 2017.
  • Ei au depozitat tot gunoiul adunat pe nava-mamă „The Annette”, veche de 115 ani.
  • Steve Green, co-fondatorul Clean Ocean Sailing: Nu am avut destui saci de gunoi.

Echipa Clean Ocean Sailing, o organizație non-profit, a colectat 60 de tone de plastic din zonele îndepărtate de pe coasta Cornish, scrie BBC.

Criza climatică afectează activ planeta, iar dovada vie a fost trăită de milioane de locuitori din Canada și sudul Europei din cauza incendiilor de vegetație ce au pus stăpânire pe mai multe zone în timpul acestei veri, iar platiscul rămâne o sursă mare de poluare.

Cum a reușit echipa să colecteze atât de mult plastic

Echipa Ocean Clean Up a folosit una dintre cele mai recente inovații ale sale – Interceptor Trash-fence. Sistemul care detectează plasticul, poate captura un total de aproape 10.000 kg de gunoi înainte de a fi golit.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Tehnologia constă într-un flotor de 600 de metri lungime, aflat la suprafaţa apei, şi o sită scufundată la adâncimea de trei metri. Potrivit datelor UNESCO, între 8 și 10 milioane de tone de plastic ajung în mare în fiecare an. În fiecare an, în întreaga lume sunt produse aproximativ 400 de milioane de tone de produse din plastic.

Aproximativ jumătate sunt folosite pentru a face articole de unică folosință, cum ar fi pungi de cumpărături, pahare și materiale de ambalare. Dintre aceste materiale plastice, se estimează că între 8 și 10 milioane de tone ajung în ocean în fiecare an. În acest ritm, de-a lungul a 50 de ani, deșeurile de plastic ar putea crește până la o suprafață mai mare de 550.000 km pătrați – cât dimensiunea Franței.

Citește și: