- Profesor Doctor Constantin Bălăceanu Stolnici, membru de onoare al Academiei Române, a murit la 100 de ani.
- Descendent al unei vechi familii boierești a urmat cursurile facultății de medicină din capitală.
- Universitatea Ecologică București: Constantin Bălăceanu Stolnici ne împărtășea tuturor încredere, sprijin moral și bucuria de a trăi.
Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a murit la vârsta de 100 de ani, potrivit unui anunț al Universității Ecologice București.
Advertisment
Constantin Bălăceanu a fost un descendent al unei familii vechi boierești, urmând studiile superioare la Facultatea de Medicină din București a urmat să devină neurolog, dar și doctor în științe medicale.
Constantin Bălăceanu Stolnici a avut numeroase publicații în neuroștiință precum: „Elemente de Anatomie și Fiziologie a Sistemului Nervos”, „Incursiune în lumea sufletului. O abordare antropologică”, „Neurogeriatria” și alte publicații precum: „Saga Bălăcenilor”, Gândirea magică, geneză și evoluție”, „Introducere în studiul kabbalei, iudaice și creștine” și „Saga baronilor du Mont. 900 de ani de istorie politică și militară a Europei”
Recomandări
La 20 august a plecat dintre noi
„La 20 august a. c. a plecat dintre noi cu aceeași serenitate cu care și-a trăit întreaga viață de peste un veac, cu credință în Dumnezeu și încredere în știință, prof. dr. Constantin Bălăceanu Stolnici, membru de onoare al Academiei Române și președinte de onoare al senatului Universității Ecologice din București (UEB). Descendent al unei vechi familii boierești a urmat cursurile facultății de medicină din capitală devenind medic neurolog și doctor în științe medicale.„La 20 august a. c. a plecat dintre noi cu aceeași serenitate cu care și-a trăit întreaga viață de peste un veac, cu credință în Dumnezeu și încredere în știință, prof. dr. Constantin Bălăceanu Stolnici, membru de onoare al Academiei Române și președinte de onoare al senatului Universității Ecologice din București (UEB). Descendent al unei vechi familii boierești a urmat cursurile facultății de medicină din capitală devenind medic neurolog și doctor în științe medicale.
După 1989 a sprijinit dezvoltarea învățământului privat în România, numărându-se printre fondatorii UEB în cadrul căreia a predat cursuri de antropologie și neurologie. Plin de înțelepciune, optimist incurabil, generos și spirit ales, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici ne împărtășea tuturor încredere, sprijin moral și bucuria de a trăi”, au scris reprezentanții instituției academice pe Facebook.
În 2007, în urma verdictului stabilit de CNSAS, el a recunoscut într-o scrisoare transmisă Academiei Române că a semnat notele informative pe vremea când era șef de secție în cadrul Institutului Ana Aslan, dar că nu se simte vinovat faţă de Academie, mai apoi, Constantin Bălăceanu Stolnici a susținut că dovezile prezentate de către CNSAS sustisunt documente dactilografiate fără nici o valoare legală”.
Se spune că a fost turnător la Securitate sub numele de „Laurențiu”, dar și că a primit bani și alte avantaje cum ar fi vize de ieșire din țară și promovarea profesională. Printre obictivele lui a fost obținerea postului la radioul Europa Liberă.
Citește și:
- Canadienii nu pot împărtăși informații vitale despre incendiile de vegetație. Interdicția de știri de pe Meta îi împiedică să comunice despre situația devastatoare
- Inteligența artificială contribuie la scrierea scenariilor. Cum este folosită de Ajay Chowdhury în romanele polițiste
- Nava spațială a Rusiei Luna-25 s-a prăbușit după ce a scăpat de sub control: „Aparatul s-a mutat pe o orbită imprevizibilă”