• Ajay Chowdhury este un autor de romane polițiste premiat, care folosește A.I. de șapte luni.
  • Ajay Chowdhury a stat la baza fondării aplicației de recunoaștere a muzicii Shazam.
  • Ajay: Într-o sesiune cu A.I., rămân cu cel puțin 2 idei decente pe care le pot dezvolta.

Inteligența artificială sperie din ce în ce mai mult lumea modernă, iar oamenii, indiferent de meserie, încep să-și spună îngrijorarea cu privire la A.I. Nu însă și Ajay, un autor. Ajay Chowdhury este un autor de romane polițiste premiat. El spune că AI-ul reprezintă o oportunitate de a atinge noi culmi. Ajay susține că
experimentează scrisul beletristic cu AI de 7 luni și că îl vede ca pe un editor fantastic la cerere.

Acum, trecutul profesional al lui Ajay îl face să privească astfel povestea. Ajay a fost co-fondatorul aplicației Shazam, asta înainte de a fi cumpărat de către Apple. Inteligența artificială îl ajută pe Ajay să se gândească la tot felul de scenarii, să genereze rezultate potențiale pentru anumite scene și să reformuleze anumite secțiuni pentru a contribui la ritm. Folosește și Midjourney pentru a vizualiza o scenă dramatică. Din 10 dăți în care aplici IA-ul într-o operă de cel puțin 8 ori ideea este aruncat la gunoi, dar uneori acele 2 idei, pot fi chiar decente, spune acesta.

Cum este văzut valul în toată lumea?

Una dintre punctele cheie din greva scenariștilor se referă la AI-ul care le poate fura jobul. Aceștia au cerut ca dezvoltarea inteligenței artificiale să arate respect pentru creatorii umani și pentru drepturile de autor. Sunt foarte mulți oameni care au dat în judecată OpenAI pentru drepturi de autor. Dacă ne uităm la filme precum Oppenheimer, AI-ul cu siguranță nu are putea să creeze un scenariu atât de bun.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Citește și