- Fiecare țară are date diferite pentru supraconsum, ziua în care natura încă se poate regenera.
- Qatar și Luxemburg au atins ziua supraconsumului în februarie, iar Germania în mai.
- Producția și consumul de carne este una din principalele cauze ale supraconsumului în Germania.
Omenirea a depășit limitele consumului sustenabil pe anul acesta. Dacă vom continua să consumăm resursele naturale în ritmul acesta, vom avea nevoie de echivalentul a 1,7 globuri pământești pentru a ne satisface nevoile.
Advertisment
Cum se calculează aceste date?
Este vorba despre calculele făcute de această organizație neguvernamentală, Global Footprint Care, care, bineînțeles, ia în considerare capacitatea de regenerare a globului.
Deci, cu cât consumăm mai mult, de exemplu lemn, cărbune, apă și așa mai departe, cu atât este mai greu naturii să se regenereze și să reproducă în aceeași cantitate aceste materii prime, aceste resurse. Bineînțeles, în măsura în care consumăm mai mult, durează mai mult, ceea ce duce la termenul numit supraconsum.
Recomandări
Acest ONG stabilește în fiecare an, pentru fiecare țară de pe glob, când se ajunge la această limită a supraconsumului, respectiv a capacității naturii de a regenera aceste materii prime pe care noi le consumăm. În cazul Qatarului, de exemplu, această dată a fost atinsă deja în februarie pentru anul 2024.
Apoi, în cazul Germaniei, în mai anul acesta. La nivel global, astăzi am atins această dată de supraconsum, deci fiecare zi care trece de acum încolo până la sfârșitul anului va însemna că consumăm resursele pe anul viitor, deci 2025.
Cum stăm la alimente?
Este interesant că această organizație ne atenționează că un consum mai mare nu înseamnă și fericire mai mare.
De exemplu, Suedia este capabilă să consume resurse în mod sustenabil, deci să se încadreze în această dată a supraconsumului, care va veni undeva pe 30-31 decembrie în cazul Suediei. În cazul Germaniei însă, mare parte din acest supraconsum se datorează producției și consumului de carne.
Deci, dacă Germania ar consuma mai puțină carne și probabil ar crește mai puține vite, atunci ar ajunge mai târziu la această dată a supraconsumului.
Citește și
- STUDIU. Adulții își adaptează trăsăturile faciale pentru a se potrivi cu numele lor
- O companie germană promite că îi poate îngheța pe cei morți și îi poate readuce la viață. Cât plătești pentru a învia?
- Valurile de căldură ucid anual peste 175.000 de oameni în Europa. Cum se apără locuitorii
Partenerii noștri