• Sedimentele depuse la Lacul Crawford, oferă dovezi că Pământul a intrat un nouă epocă.
  • Termenul Antropocen a fost propus pentru prima dată în anul 2000 pentru a reflecta modul în care activitatea umană a schimbat profund lumea.
  • Un număr de 35 de geologi lucrează din 2009 pentru a face ca Antropocenul să fie parte a cronologiei oficiale a Pământului.

Oamenii de ştiinţă spun că au găsit dovada că planeta se află într-un un nou capitol al istoriei sale geologice, influențată de om, numită epoca Antropocenului, scrie CNN. Lacul Crawford, un mic corp de apă din Ontario, Canada, este prezentat drept locația care înregistrează cel mai bine impactul umanității asupra Pământului. Sedimentele sale au captat precipitațiile din arderea intensă a combustibililor fosili și chiar plutoniul din testele cu bombe.

Noroiul este simbolic pentru debutul unei epoci antropocene propuse

După ce oamenii de ştiinţă au efectuat cercetări în 12 locuri din întreaga lume, se pare că Lacul Crawford, de lângă Toronto, este cel care a furnizat markeri geologici deosebit de convingători că epoca Antropocenului, epoca oamenilor a sosit. Acest termen Antropocen a fost propus pentru prima dată în 2000 pentru a reflecta cât de profund a schimbat lumea activitatea umană.

Un număr de 35 de geologi lucreză din 2009 pentru a face ca Antropocenul să fie parte a cronologiei oficiale a Pământului. Grupul a stabilit în 2016 că epoca Antropocenului a început în jurul anului 1950,
la începutul erei testelor cu arme nucleare, ale căror urme geochimice pot fi găsite în întreaga lume.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Plutoniul din testarea armelor nucleare în anii 1950 a oferit „un marker foarte clar” pentru tranziţia la Antropocen şi a fost însoţit de o creştere a consumului de combustibili fosili şi de îngrăşăminte, schimbări profunde în utilizarea terenurilor şi o scădere a biodiversităţii cauzată de agricultură. Prezenţa plutoniului şi a altor dovezi a fost găsită în probele de bază ale sedimentelor Lacului Crawford.

Epoca Antropocenului nu a fost încă recunoscută oficial de organismul ştiinţific numit Comisia Internaţională pentru Stratigrafie. Antropocenul, dacă va câştiga recunoaştere formală, ar urma epoca Holocenului, care a început acum 11.700 de ani, la încheierea ultimei ere glaciare.

Citește și

Țările din G7 vor sprijini Ucraina economic și militar. Zelenski: O victorie importantă. Dacă ar fi fost şi o invitaţie de aderare la NATO, ar fi fost perfect.

Cum poți să eviți cozile din aeroporturi? Sfaturile unui operator de bagaje

Căsătoriile tinerilor din Generația Z durează mai mult. Explicațiile experților