• Telescopul James Webb ar fi detectat forme de viață pe o planetă.
  • Exoplaneta este de 8 ori mai mare ca Pământul și are metan și dioxid de carbon.
  • Telescopul Hubble observase planeta acum 4 ani, când avea urmele unei materii de abur.
  • Existența apei pe această planetă, nu înseamnă automat că există și viață acolo.

Știi deja că telescopul spațial James Webb face descoperiri uluitoare, dar cea mai nouă e chiar deosebită, telescopul a observat o planetă pe suprafața căreia e posibil să curgă apă, scrie NASA.

Telescopul James Webb de la NASA a descoperit și o moleculă care ar putea reprezenta un semn de viață pe această planetă. Cercetătorii subliniază că descoperirea făcută pe o planetă aflată la 120 de ani lumină distanță nu este sigură și sunt necesare mai multe date pentru a confirma prezența moleculei.

Planta descoperită de James Webb ar putea avea apă

Cercetătorii au mai detectat și metan și CO2 în atmosfera planetei ceea ce ar putea însemna că planeta, numită K2-18b, are apă.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Nikku Madhusudhan de la Universitatea din Cambridge, care a condus cercetarea, a declarat că întreaga sa echipă a fost șocată când a văzut rezultatele. „Pe Pământ, DMS este produs doar de viață. Cea mai mare parte a acesteia din atmosfera Pământului este emisp din fitoplancton în medii marine”, a spus el.

Primele rezultate care vor confirma sau infirma descoperirea telescopului vor veni doar peste un an. Este prima dată când astronomii au detectat posibilitatea existenței molecului pe o planetă îndepărtată.

Citește și: