• O nouă fotografie uimitoare arată momentul în care o rachetă SpaceX a decolat în spațiu cu o Lună uriașă pe fundal.
  • Spectacolul impresionant a avut loc în momentul în care compania lui Elon Musk a lansat racheta Falcon 9 pentru a 14-a oară de la Stația Forțelor Spațiale Cape Canaveral.
  • Nava a fost trimisă în cadrul unei misiuni de propulsie a doi sateliți de comunicații din atmosferă pe orbita Pământului.

O nouă fotografie uimitoare arată momentul în care o rachetă SpaceX a decolat în spațiu cu o Lună uriașă pe fundal. Spectacolul impresionant a avut loc în momentul în care compania lui Elon Musk a lansat racheta Falcon 9 pentru a 14-a oară de la Stația Forțelor Spațiale Cape Canaveral, sâmbătă, la ora 19.05.

Îndreptându-se spre est, deasupra Oceanului Atlantic, nava a fost trimisă în cadrul unei misiuni de propulsie a doi sateliți de comunicații din atmosferă pe orbita Pământului. Racheta a fost preluată de nava-barjă cu drone A Shortfall of Gravitas” a SpaceX la aproximativ nouă minute după decolare, după ce a aterizat în Oceanul Atlantic, unde va fi remorcată înapoi la Port Canaveral pentru a fi recondiționată și reutilizată pentru misiuni viitoare.

Dar lansarea a creat cel mai impresionant spectacol al nopții, având loc în timp ce o lună plină masivă de culoare aurie, ce se profila pe cerul de seară al Floridei, creând un fundal fantastic.

Recomandări

CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU
SIRI PRIMEȘTE UPGRADE
HALEP JOACĂ LA PARIS
FACI MAMOGRAFIE CU A.I.

Într-o fotografie făcută sâmbătă, racheta poate fi văzută înălțându-se pe cer cu o dâră de fum sub ea, chiar în fața unuia dintre craterele Lunii. SpaceX spera să lanseze sateliții ca parte a misiunii Intelsat G-33/G-34 cu două zile mai devreme, dar a fost nevoită să amâne în mod dramatic lansarea atunci când Falcon 9 a inițiat o eroare automată cu doar 30 de secunde înainte de decolare.

Răspunzând pe Twitter la o înregistrare video a misiunii anulate, miliardarul tehnologic Elon Musk a scris: O mică scurgere de heliu, dar nu ne asumăm nici un risc cu sateliții clienților. Ne oprim pentru a investiga”. Luna plină din octombrie este cunoscută sub numele de Luna Vânătorului și vine după Luna Recoltei din septembrie.

Luna Vânătorului din acest an a atins apogeul duminică, 9 octombrie, potrivit NASA, și va continua să apară până marți dimineață. Potrivit Oxford English Dictionary, cea mai veche utilizare a termenului Hunter’s Moon poate fi urmărită până în 1710.

Se crede că Luna din octombrie a primit acest nume deoarece, în mod tradițional, acesta este momentul în care triburile începeau să vâneze pentru a se pregăti pentru lungul sezon de iarnă care urma.