• Următoarea evoluție a rechinilor ucigași ar putea fi prin pigmentarea lor, un expert susținând că hormonii schimbă culoarea pielii rechinilor pentru a-i ajuta la vânătoare.
  • Rechinii ucigași ar putea evolua” până la punctul de a-și schimba culoarea, într-o evoluție care le-ar permite să-și vâneze mai ușor prada, a avertizat un expert.
  • Gibbs Kuguru, cercetător în domeniul rechinilor și doctorand la Universitatea și centrul de cercetare Wageningen din Olanda, a studiat pielea rechinilor și a făcut aceste afirmații.

Următoarea evoluție a rechinilor ucigași ar putea fi prin pigmentarea lor, un expert susținând că hormonii schimbă culoarea pielii rechinilor pentru a-i ajuta la vânătoare.

Rechinii ucigași ar putea evolua” până la punctul de a-și schimba culoarea, într-o evoluție care le-ar permite să-și vâneze mai ușor prada, a avertizat un expert.

Gibbs Kuguru, cercetător în domeniul rechinilor și doctorand la Universitatea și centrul de cercetare Wageningen din Olanda, a studiat pielea rechinilor și a făcut aceste afirmații.

Recomandări

CÂT DE SĂNĂTOS E MOȘU?
SOLSTIȚIUL DE IARNĂ
CÂT COSTĂ DISTRACȚIA?
CCR SUB LUPA SUA
RUSIA EXECUTĂ PRIZONIERII

Cercetând potențiala legătură dintre creșterea numărului de atacuri mortale ale rechinilor și noua evoluție prin care aceștia ar putea trece, studentul le-a atribuit rechinilor o afecțiune a pielii, scrie dailystar.co.uk

Kuguru crede că marii rechini albi ar putea avea leucism”, o afecțiune a pielii care poate cauza pierderea pigmentării, numind această potențială schimbare foarte ciudată”.

Vorbind despre noua descoperire, Kuguru a spus: Mi-am început cercetările privind pielea rechinilor când am auzit despre niște rechini din Maldive care au dezvoltat o malformație foarte ciudată a pielii numită leucism.

Prezența leucismului a ridicat multe întrebări care m-au determinat să investighez cauzele acestei deformări, ceea ce m-a învățat multe despre compoziția pielii rechinilor și despre diferitele adaptări pe care le pot avea”.

Cercetătorul specializat în rechini a mai afirmat că a auzit de oameni care au observat că rechinii își schimbă culoarea.

De fiecare dată când se întâmpla, mă întrebam dacă era real sau dacă nu cumva ochii noștri ne jucau feste.”

Kuguru și asistentul Ryan Johnson au testat acest lucru cu o planșă de culori” pe care au folosit-o pentru a testa culoarea pielii rechinului atunci când i-au fost administrați anumiți hormoni.

Cei doi au descoperit că un hormon făcea pielea rechinului mai închisă la culoare. Tabloul de culori gri a fost plasat în apă în spatele unei ambarcațiuni, iar rechinii au fost momiți mai aproape cu surse de hrană.

După ce rechinii ieșeau la suprafață, cei doi fotografiau rechinii pe planșa color.